20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Troya seyirciyle buluştu

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı “Anadolu Ateşi” dans topluluğunun yeni gösterisi “Troya”nın galası yapıldı.


Anadolu Ateşi’nin, “Bir Anadolu Efsanesi, Anadolu’nun Dans Diliyle Anayurdunda Canlanıyor” sloganıyla hayat verdiği “Troya”nın galası, İstanbul Gösteri Merkezi’nde yapıldı.


Gösteri öncesi sahneye çıkan Mustafa Erdoğan, “2001 yılında bu sahnede Anadolu Ateşi sahne aldığı sırada konuşurken size, projenin tüm dünyayı gezeceği, Türk kültürünü tanıtacağı ve kültürümüze layık olacağı sözünü vermiştik. Bu sözümüzü de tuttuk” dedi.

Perdenin arkasında gecesini gündüzüne katan yüzlerce dansçı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu projenin gerçekleşmesi için dünyanın en iyileriyle çalıştık. Çünkü siz dünyanın en iyilerine layıksınız” diye konuştu.

Bugüne kadar 65 ülkede 8,5 milyon kişiye gösteri yaptığı kaydedilen Anadolu Ateşi’nin Türkiye’deki en büyük sahne prodüksiyonu, 120 dansçı ile seyirci karşısına çıktı.

Işığından kostümlerine, sahne şovlarından dünyaca ünlü virtüözlere kadar birçok ilke imza atan “Troya”nın biletleri, 28 ile 112 YTL arasında satıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği gösteride, 2 bin kostüm, 12 bin metre kumaş ve 850 başlık kullanıldı.

aa
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 12:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?