27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Tuncel Kurtiz'i kaybettik

Duayen oyuncu Tuncel Kurtiz 77 yaşında hayatını kaybetti. Kurtiz'in sabah spor yaptıktan sonra fenalaşarak düştüğü belirlendi.

Büyük usta Tuncel Kurtiz için yarın saat 11’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlenecek.

Beşiktaş Etiler, Ovun Sokak'ta bulunan Boğaziçi Apartmanın 2. Katında oturan ünlü sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz, bu sabah 10:00 sıralarında evinde ölü bulundu. Edinilen ilk bilgiye göre evde kimsenin bulunmadığı bir sırada kahvaltı yapan Kurtiz, oturduğu sandalyeden düşerek kafasını duvara çarptı. Bu sırada dışarıda olan eşi Mened Kurtiz eve gelince ünlü oyuncunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Menend Kurtiz'in çığlıkları üzerine apartman görevlisi ve komşuları Kurtiz'in evine koştu. Komşuları hemen durumu 112 acil servise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Kurtiz'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Tuncel Kurtiz'in ölüm haberini olan Timur Savcı, Burçin Terzioğlu , Tarık Akan, Cansu Dere, Ozan Güven, Meltem Cumbul, Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Berrak Tüzünataç gibi isimler ünlü sanatçının evine koştu.

EVİNDEN BÖYLE ÇIKARILDI

Tuncer Kurtiz'in cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.Polis ve sağlık ekipleri ile cumhuriyet savcısı Mehmet Koç'un evdeki ve cenaze üzerindeki incelemeleri tamamlandı.

NET BİR ŞEY SÖYLEMEK ZOR

Cumhuriyet savcısı Mehmet Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Şu an işin çok başındayız. Net bir şey söylemek zor” dedi.Tuncel Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz de cenazenin götürülmesinin ardından evden ayrıldı.

ÇOK ÜZGÜNÜM

Kurtiz, gazetecilerin duygularını sorması üzerine, “Herkesin sevdiği bir insanı kaybettik, çok üzgünüm. Sadece benim değil, herkesin sevdiği bir insandı. Herkes gibi ben de çok üzgünüm” diye konuştu.

Ünlü sanatçının Pazar günü Balıkesir'in Güre Beldesi'ne bağlı Tahtakuşlar Köyü'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Gazetecilere açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül "Balıkesir'e gömülmeyi kendisi istemiş. Oraları çok seviyormuş ve kardeşleri de oradaymış. Biz de isteğini yerine getireceğiz." dedi.

KURTİZ: 87, 97 OLMAK İSTİYORUM

Hayatını kaybeden sanatçı Tuncel Kurtiz, Şubat ayında Milliyet Gazetesi'ne verdiği röportajında sağlık nedenlerinden dolayı tiyatro yapamadığını anlatmış "77 yaşındayım, 87,97 olmak istiyorum" demişti...

“Bana burada bir rol verdikleri zaman ‘Bilmem ne alışveriş merkezinin alt katına in, bodrumda oyna’ diyecekler. Nerede benim Elhamra Tiyatro’m? Nerede benim Saray Tiyatro’m? Nerede Emek Tiyatrosu? Nerede Dram Tiyatrosu? Çok zor durumdayız. Bütün dünyada tiyatro devlet yardımıyla yaşar. Ve devlet sana ‘bunu oyna, bunu oynama’ demez. Özgürsündür, o yardımı alırsın. Çünkü tiyatro öyle büyük paralar kazanmak için yapılmaz. Berkun bana bir rol teklif etti, nasıl içim cız ediyor oynamak için ama ben bypass’lı, kalp krizi geçirmiş bir adam olarak dağda ev yapmışım kendime. Berlin’den de teklif geldi. Ama Berlin’e gidersem ne olacağını biliyorum. Ben hayatımı kontrol altında tutuyorum. 77 yaşındayım, e 87, 97 olmak istiyorum.”

''MUHALİFİM, ÇARŞI GRUBUNDAN YANAYIM''

Tuncel Kurtiz 2010 yılında Sabah Gazetesi'ne verdiği bir röportajda Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'yı neden desteklediğini şu sözlerle anlatıyor: ''Ben muhalifim, onun için Beşiktaş'ın Çarşı grubundan yanayım, Çarşı her şeye karşı.''

ANMA TÖRENİ YARIN

Büyük usta Tuncel Kurtiz için yarın saat 11’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlenecek.

TUNCEL KURTİZ KİMDİR

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı, senarist. Babası Selanik doğumlu bir Türk bürokratı, annesi Boşnaktır.

Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı.[1] İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla içiçe yaşamayı sever.

1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanmıştır.

Hacı ve Asi adlı TV dizilerinde başrol oynamıştır.

2009 yılının başında vizyona giren olan Güz Sancısı filminde Kamil Efendi karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Karaeski karakterini canlandırmış ve tanınırlığı daha da artmıştır.

2010 Yaz döneminde NTV yeşil ekranlarında Edremit'in Çamlıbel kasabasında eşi ve kayın biraderi ile birlikte işletmekte olduğu Zeytinbağı adlı butik otelde dostlarını ağırlayarak Tuncel Kurtiz ve Dostları adlı bir program yapmıştır. Aynı yıl BBC'nin Hayat (Life) belgeselini seslendirmiştir.

Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

Kurtiz, halen Muhteşem Yüzyıl dizisinde oynuyordu...

...
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2013 Cuma 16:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?