28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Tuncer Necmioğlu'nu yitirdik

Tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncer Necmioğlu, bir yıldır kanser tedavisi gördüğü Özel Ok Meydanı Hastanesi’nde bu sabaha karşı 00.45’de hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde 50. sanat yılını düzenlenen özel bir gece ile kutlayan Necmioğlu 1936 yılında doğdu, Tıp Fakültesi’nde ve İTÜ Makine Bölümü’nde öğrenim gördü. Öğrenim yıllarında tiyatro çalışmalarına başladı.

Jul Sezar oyununda Jul Sezar rolünde

Halk oyuncularının kuruculuğunu ve genel sanat yönetmenliğini yaptı. Arena, Ankara Sanat, Küçük Sahne ve Devlet Tiyatroları’nda profesyonel olarak çalışan Necmioğlu, sinemada karakter oyuncusu olarak yüzlerce filmde oyuncu, senarist ve yönetmen olarak görev aldı..

Yer aldığı yapımlardan bazıları: “Hudutların Kanunu”, “Kızılırmak Karakoyun”, “Pir Sultan Abdal”, “Kuma”, “Estergon Kalesi”, “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar”, “Hoşçakal Yarın”, “Dil Yarası”, “Elveda Dostum”.

Tuncer Necmioglu için 22 Ağustos Salı günü saat 11.00’de İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesi’nde tören yapılacak. Tören sonrasında naaşı Teşvikiye Camii’ne götürülecek ve burada öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hasdal Kabristanı’nda defnedilecek.


aa
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 14:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?