19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Türk dünyası fotoğrafları

Uluslararası üne sahip fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Ergun Çağatay’ın Balkanlar’dan Orta Asya Türk cumhuriyetlerine kadar son 10 yılda çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi Paris’te açıldı.

Fransa’da Türk Mevsimi etkinlikleri çerçevesinde, 84 fotoğraftan oluşan “Türkçe konuşanlar-Peuples de langues Turques” sergisi 6 Şubat’a kadar 10’uncu Bölge Belediye Sarayı’nda ziyarete açık. Fotoğraflar, Ergun Çağatay’ın hazırladığı ve Prof. Dr. Doğan Kuban’ın editörlüğünde, birçok dilde yayınlanan “Türkçe konuşanlar” eserinden seçildi.

Patlamayı görmüştü
Fransa’nın önemli fotoğraf dergisi Photo da, sanatçının 1983 yılında Orly Havaalanı’ndaki patlamada ağır yara almasına rağmen yılmadan on yılını vererek ortaya bir kitap ve görülmeye değer bir sergi çıkardığı haberine yer verdi.

11 ressamın Paris sergisi

FRANSA’da Türk Mevsimi etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelen 11 Türk ressam ve heykeltıraş Fransa’nın başkenti Paris’te ilgi uyandıran bir sergiye imza attı. “İki arada, İstanbul-Paris” adlı sergide Onay Akbaş, Erdal Alantar, Gökçe Çelikel, Salih Coşkun, Ali Umut Ergin, Ömer Kaleşi, Ruveyda Koyuncu Colombin, Ody Saban, Nevhiz Tanyeli, Utku Varlık ve İsmail Yıldırım’ın eserleri Parisli sanatseverlerle buluştu. 11 sanatçının eserleri, Cite International des Arts’ta ziyarete açık.

Arzu Çakır Morin - Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 23:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?