26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Türk filmleri ilk kez standı açtı

Türk filmleri ilk kez

Berlinale kapsamında açılan Avrupa Film Marketi Fuarı’na, Türkiye ilk kez katıldı

Berlin Film Festivali ‘Berlinale’ kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Film Marketi Fuarı’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle bu yıl ilk kez bir Türk filmleri standı açıldı. Fuarın önemi, pek çok Avrupa çıkışlı çokuluslu film projesinin temelinin fuarda atılmasından ve filmlere yurtdışı dağıtımcılar bulunmasından kaynaklanıyor.
Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) tarafından organize edilen Türk filmleri standını gezen Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, standın büyük ilgi gördüğünü ve ilk günden başlayarak Türk filmlerinin yurt dışında pazarlanma imkânı bulduğunu belirtti.
Pulat, “Birçok yapımcımız, senaristimiz, sanatçımız hem Türkiye’de hem de yurtdışında önemli ödüller kazanıyorlar ve bu gidişatın sürmesini diliyorum” diye konuştu.
Avrupa Film Marketi Direktörü Beki Probst da Türk sinemasının son yıllarda büyük bir atılım içinde olduğunu belirterek, “Geçen yıl Türk sineması, Cannes’da ‘Üç Maymun’la büyük sükse yaptı.
Ondan önceki sene Orhan Pamuk jüri üyesiydi. Ama bunlar biraz dalgalar gibidir, bu tür festivallerde bir yıl bir ülkeden bahsedilir, bir sonraki yıl da başka bir ülkeden” dedi.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 22:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?