16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Türkiye festivallerin gözdesi

Türkiye, Valencia Film Festivalinin konuk ülkesi...


Türkiye, İspanya'da Barcelona'dan sonra Valencia'daki film festivalinin de konuk ülkesi olarak davet edildi.
27 Eylül-2 Ekim arasında Barcelona'da düzenlenen 3. Siyasi Filmler Festivali'nin bu yılki konuk ülkesi olarak seçilen Türkiye, Valencia'da da aynı şekilde konuk ülke oldu.

16-24 Ekimde yapılacak 28. Valencia Akdeniz Sineması Festivali ile ilgili yapılan açıklamada, bu yılki konuk ülkenin Türkiye olduğu belirtilerek, izleyicilere, "İspanyol sinemalarında görme şansı bulunamayan Türk filmlerini bu festival vesilesiyle izleyebileceksiniz" mesajı verildi.

"Türk sineması hiç şüphe yok keşfedilmesi gereken bir değer, ülkenin kültürel mirasının bir şahidi ve çok özel dünyayı bir görme şekli" ifadesi kullanılırken, Akdeniz'de farklı kültürlerin ve medeniyetlerin merkezi olan bir coğrafyada yaşayan Türklerin sahip olduğu güçlü karakteri sinemaya da yansıttığı belirtildi.

Türk sinemasının uluslararası alanda henüz az tanındığını, ancak Türkiye'de kayda değer bir sinema endüstrisi bulunduğunu söyleyen festival başkanı Juan Piquer, "Türk filmlerinin yapım kalitesi bizi şaşırttı" diye konuştu.

Festivalde, Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in "Beynelmilel", Yağmur Taylan ve Durul Taylan'ın "Küçük Kıyamet", Turgut Yasalar'ın "Sis ve Gece", Barış Pirhasan'ın "Adem'in Trenleri", Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken", Reha Erdem'in "5 Vakit" ve Biket İlhan'ın "Mavi Gözlü Dev" gibi filmler gösterilecek.

aa
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 13:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?