29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Türkü Türkü Türkiyem sahnede

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencileri, 24 yıl önce Şan Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ’Türkü Türkiye Türkiyem’ konserini yeniden tiyatral olarak sahneliyor. 16 Mayıs’taki konseri türküseverler ücretsiz izleyebilecek.

İLKİ 1984 yılında Şan Tiyatrosu’nca gerçekleştirilen, Belkıs Akkale’nin solist, Arif Sağ’ın yönetmen, Şemsi Yastıman, Fuşenk Hisaroğlu ve Folklor Kurumu Halk Oyunları ekiplerinin konuk olarak katıldığı ve tam 12 kez tekrarlanan ’Türkü Türkü Türkiyem’ adlı konser serisi, 24 yıllık bir aradan sonra bu kez İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek. Bazı türkülerin dramatize edilerek sahneye konulacağı ’Türkü Türkü Türkiyem’ konserine, aynı adla 24 yıl önce sahneye konulan konserlerin solisti Belkıs Akkale de konuk sanatçı olarak katılacak. 16 Mayıs Cuma günü saat 19.30’da İTÜ Maçka Yerleşkesi, Mustafa Kemal Anfisi’ndeki konseri, Halk müziği sevenler ücret ödemeden izleyebilecekler.

’Türkü Türkü Türkiyem’de, yaklaşık 100 kişilik bir ekip müzikseverlerin karşısına çıkacak. Konserde, yarının sanatçılarını yetiştiren öğretim elemanları da türküler seslendirecek.

Türkü Türkü Türkiyem’i sahneleyecek öğretim elemanları şunlar: Erol Akdı, Erdoğan Eskimez, Şendoğan Karadeli, Taşkın Doğanışık, Ayşegül Aral Altıok, Cengiz Ünal, Mustafa Demirkaya, Serhat Turunç, Haydar Tanrıverdi, Bülent Kurtişoğlu, Tansu Altuğ. Metinlerini Erol Akdı’nın yazdığı türkü öykülerini sahneye tiyatro yönetmeni Gülşah Özdemir koyacak. ’Türkü Türkü Türkiyem’i Kayhan Koşar sunacak.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 13:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?