22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Üç virtüoz aynı konserde

İdil Biret, Efe Baltacıgil ve Suna Kan (soldan sağa) 2 Kasım Cuma gerçekleşecek konserde Bilkent Senfoni Orkestrası'yla birlikte Çaykovski ile Beethoven'ın eserlerini seslendirecek.

İş Sanat yeni sezonu Türkiye'nin üç önemli virtüozu Suna Kan, İdil Biret ve Efe Baltacıgil'i aynı sahnede buluşturan bir konserle açıyor.

 

İş Sanat'ta yeni sezon Jack Dejohnette, Stacey Kent ve Ajda gibi isimlerle sürecek.


İş Sanat, sekizinci sezonunu 2 Kasım Cuma günü Bilkent Senfoni Orkestrası'na eşlik edecek önemli isimlerle açacak. Emil Tabakov yönetiminde, virtüoz Efe Baltacigil, İdil Biret ve Suna Kan'ın eşlik edeceği konserde, orkestra, Çaykovski ile Beethoven'ın eserlerini seslendirecek. 


Caz'dan Ajda'ya


Caz tarihinin son 50 yılının önemli albümlerine imza atan Jack DeJohnette ve topluluğu Ripple Effect, Marlui Miranda eşliğinde 12 Kasım Pazartesi günü İş Sanat'ta sahneye çıkacak. Kasik müzik dünyasının yetenekli ve yenilikçi keman virtüozlarından, İstanbullu müzikseverlerin de yakından tanıdığı Viktoria Mullova, Emmanuel Krivine yönetimindeki La Chambre Philharmonique ile 17 Kasım Cumartesi günü vereceği konserde, Beethoven ve Schubert'in eserlerinden oluşan bir program sunacak. Kasım ayı programı Lady Smith Black Mambazo konseriyle sona erecek. Güney Afrika müziğini yıllardır başarıyla temsil eden ve dünyaya duyuran Grammy'li vokal topluluğu, 29 Kasım Perşembe günü İş Sanat'ta.


Mayıs ayında konserini erteleyen caz yorumcusu Stacey Kent ise 20 Kasım Salı günü İş Sanat'ta yeni albümünden şarkılar seslendirecek. Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Ajda Pekkan, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde, özel olarak hazırladığı repertuvarı seyirciye sunacak.

aa
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 15:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?