31
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

UKKSA'ya sergi

Serginin Adı: UKKSA’ya SERGİ
Sergi Mekânı: Ortaköy Sanat Galerisi
Sergi Tarihi : 30 Nisan - 04 Mayıs 2008
Sergi Açılışı : 30 Nisan 2008 Saat: 18.30
Sergiyi Düzenleyen: İsmail ÜNAL (Beşiktaş Belediye Başkanı)
Mehmet GÜNYELİ (Knidos Kültür ve Sanat Derneği Onursal Başkanı)


Galericilik ve yayıncılığıyla Türkiye’de kendisini kanıtlamış, Bilim ve Yurt Dünya Sanat Galerileri’nin kurucu ve yöneticisi Nevzat METİN’in yeni bir girişimine daha şahit oluyoruz. Yeni ve yol açıcı, Türk plastik sanatlarına ve kültür hayatına katkı üretmek amacıyla özgün bir yapılanma gerçekleştiriyor:

UKKSA/ULUSLARARASI KNİDOS KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ

Datça Yakaköy’de 11.000 m² açık alan 1.404 m² kapalı alandan oluşan atölyeleri, misafirhanesi, kütüphanesi, sergileme salonları ile doğa içerisinde kuruluş çalışmaları süren sivil bir akademi. UKKSA, ulusal ve uluslararası sanatçıların bir araya gelerek tartıştıkları, görüş alış verişinde bulundukları özgün atölye çalışmaları sanatsal üretimde bulundukları diğer yandan bu akademide öğrenci olarak katılımcıların sanatsal görüş ve deneyimlerini geliştirdikleri, birlikte çalıştıkları özgür bir kültür ve sanat ortam olacak.

UKKSA Türkiye kültür ve plastik sanatlar ortamının ihtiyacından doğmuş bir zorunluluk. Büyük kentlerin sanatsal yoğunlaşmasının getirmiş olduğu tıkanıklık, telaş, koşturmaca insanları daha doğal ortamlarda kendileriyle ve yaratma eylemleriyle baş başa kalacakları, yaptığı çalışmalarda yoğunlaşabilecekleri mekân arayışına bir yanıt olarak doğası ve tarihiyle güzellikler ve olumluluklar barındıran böylesi bir arayış için özgün ve biriciktir.

UKKSA etkinliklerine katılan katılımcılara bu etkinlikler sonucu diploma veya belge vermeyecek. Ancak, burada gerçekleşen kültürel ve sanatsal çalışmaların düzeyi katılımcılar için (özellikle genç katılımcılar için) ulusal ve uluslararası bir referans özelliği taşıyacak.

UKKSA’da ulusal ve uluslararası ölçekte profesyonel ve deneyimli sanatçılar bir araya gelecek, atölye mekânlarında bireysel ve özgür çalışmalarda bulunacaklar.

UKKSA’da edebi, felsefi söyleşiler, paneller, seminerler, konferanslar edebiyatçıların, sanat adamlarının, yazarların, düşünürlerin katılımıyla gerçekleştirecektir. 

UKKSA’nın fiziki yapılanma çalışmaları bir yıldır devam ediyor. Sanat adamları ve sanat destekleyicileri ile gönüllü birliktelik temelinde bir İMECE sürdürülüyor. Bu amaçla kurulan Knidos Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanı, Fotoğraf Sanatçısı ve İşadamı Mehmet Günyeli farklı disiplinlerden (ressam, heykeltıraş, seramikçi) 85 seçkin sanatçının katılımı ile 30 Nisan-04 Mayıs 2008 tarihinde Ortaköy Kültür Merkezi’nde “UKKSA’ya SERGİ” başlıklı etkinliği düzenliyor.

Sayın Mehmet Günyeli “Bu sergide kuşkusuz son zamanların en seçkin sanatçılarımızın eserlerinden oluşan bir şölenle karşılaşacağız. Ayrıca zamanımızın daha doğrusu bir araya gelmemizin nedeninin duruş, düşünce, ütopyalarımızı kaybetmeme gibi nitelikli farklılığı göz önünde bulundurulursa bir yıldız gibi hep birlikte parlayacağız” diyor. 

“UKKSA’ya SERGİ” katılımcı sanatçıları


“İlgi ADALAN, Mehmet AKSOY, Muzaffer AKYOL, Aloş, Özdemir ALTAN, Meryem ARICAN, Mustafa ASLIER, Mustafa ATA, Turgut ATALAY, Ertuğrul ATEŞ, Aydın AYAN, Ramiz AYDIN, Selahattin AYDIN, Habip AYDOĞDU, Erdinç BAKLA, İbrahim BALABAN, Ferruh BAŞAĞA, Arzu BAŞARAN, Hayal BAYÜLKEN, Şadan BEZEYİŞ, Volkan COŞKUN, Altan ÇELEM, İbrahim ÇİFTÇİOĞLU, Zehra ÇOBANLI, Bülent DEMİRAĞ, Tanju DEMİRCİ, Burhan DOĞANÇAY, Devrim ERBİL, Neşe ERDOK, Adem GENÇ, Hamit GÖRELE, Mehmet GÜLERYÜZ Bayram GÜMÜŞ, Mehmet GÜNYELİ, Mahir GÜVEN, Meriç HIZAL, Mustafa HORASAN, Ergin İNAN, Feyyaz İNANÇ, Funda İYCE, Ekrem KADAK, Ekrem KAHRAMAN, Kazım KARAKAYA, Yalçın KARAYAĞIZ, Gülseren KAYALI, Maria KILIÇOĞLU, Oya KINIK, Hüsamettin KOÇAN, Emire KONUK, Işılar KÜR, Zekai ORMANCI, Neriman OYMAN, Tuba ÖNDER DEMİRCİOĞLU, İbrahim ÖRS, Ferit ÖZCEN, Cihat ÖZEGEMEN, Mehmet ÖZET, Neslihan ÖZGENÇ, Abdurrahman ÖZTOPRAK, Deniz PİRECİ, Adil SALİH, Güngör TANER, Yavuz TANYELİ, Süleyman Saim TEKCAN, Tülay TURA BÖRTECENE, Adnan TURANİ, Alp Tamer ULUKILIÇ, Utku VARLIK, Göksun YENER, Mümtaz YENER, Ahmet YEŞİL, Hanefi YETER, Reha YALNIZCIK, Nuyan İNANÇ, Emre ZEYTİNOĞLU, Şerif GÜNYAR, Onay AKBAŞ, Komet, Hakan ESMER, Funda Gülay GÜNAYDIN, Ziyatin NURİEV, Çiğdem KÖR, İsmail ACAR


UKKSA Danışma Kurulu üyeleri

“Vedat ALATON, Leyla ALATON GÜNYELİ, Prof. Mustafa ASLIER, Okşan ARMAN, Osman Saffet AROLAT, Ertuğrul ATEŞ, Prof. Erdinç BAKLA, Cengiz BEKTAŞ, Yunus BÜYÜKKUŞOĞLU, Güray CANLI, Ergin CELASİN, Savaş ÇEKİÇ, İbrahim ÇİFTÇİOĞLU, Gültekin ÇİZGEN, Celal DERYA, Hızır DEMİR, Dr. Oktay DURAN, Murat EYRİK, Prof. Adem GENÇ, Prof. Veysel GÜNAY, Mehmet GÜNYELİ, Çetin NUHOĞLU, Nezih OLCAY, Ahmet OKTAY, Şükrü ÖKSÜZ, Tuba ÖNDER DEMİRCİOĞLU, Yrd. Doç. Rasim ÖZGÜN, Altuğ ÖZKAN, Prof. Kaya ÖZSEZGİN, Prof. İsmail ÖZTÜRK, Prof. Mümtaz SAĞLAM, Prof. Tuncay SAYDAM, Ayşegül SÖNMEZ, Turgay SÖNMEZ, Prof.Metin SÖZEN, Prof. Dr. Celal ŞENGÖR, Prof. Süleyman Saim TEKCAN, Bülent TANLA, Tilda TEZMAN, Prof. Tansel TÜRKDOĞAN, Umur TÜRKER


Sergi İletişim: Çiğdem Sönmezocak
Tel: 0216–349 26 10
e-posta :info@ukksa.org / cegsonmez27@hotmail.com

kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 10:33:43
Güncelleme :21 Nisan 2008 Pazartesi 10:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?