20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Uzaydan görülene ilgi yok

Kapadokya'daki uzaydan görülebilen heykellere ilgi yok ...


Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers'in, 12 ülkeyi kapsayan ''Hayatın Ritmi'' projesi kapsamında Kapadokya bölgesinde yaptığı heykellerin ilgi görmediği bildirildi.

Deniz seviyesinden 4 bin 300 metre yüksekliğe kadar alanlarda yaptığı heykelleriyle tanınan Andrew Rogers'ın, Nevşehir'in Göreme beldesindeki Karadağ bölgesinde geçen yıl kasım ayında yaptığı At ve Kibele küresel heykellerinin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmediği belirtildi.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, uzaydan görülebilme özelliğine sahip heykellerin, 230 kişilik ekibin 1 aylık çalışması sonucu yapıldığını hatırlattı.

Kapadokya turizmine büyük katkı sağlayacağını bekledikleri heykellerin beklenen ilgiyi görmediğini ifade eden Durmaz, heykellerin turizme kazandırılması için rehber ve seyahat acentelerinin küresel heykelleri tur programlarına almaları gerektiğini belirtti.

İlgi görmeyen heykellerin tanıtımının yeterince yapılamadığını düşündüklerini kaydeden Durmaz, şunları söyledi:

"(Kainata Taşlarla Fısıldayan Adam) olarak da bilinen Rogers, farklı ülkelerde insan yaşamından izler taşıyan heykellerden birini de Kapadokya'nın kalbi olarak nitelendirdiğimiz Göreme beldemizde yaptı.

Bizler de bu heykellerin gerek Türkiye gerek Kapadokya gerekse Göreme turizmine büyük katkılar sağlayacağını, yüzlerce, binlerce turist tarafından ziyaret edileceğini ümit etmiştik, ancak öyle olmadı. Hem at hem de Kibele heykelleri beklenen ilgiyi görmedi.

Rogers'in diğer ülkelerdeki eserlerinin büyük ilgi gördüğünü öğrendik. Ancak Kapadokya'ya gelen turistler, ya bu heykellerden ikisinin Kapadokya'da olduğundan haberdar değiller ya da merak etmiyorlar."

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 17:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?