20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Ve 'ucube' yıkılıyor!

İNSANLIK ANITI KALDIRILACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars gezisinde 'ucube' diyerek kaldırılmasını istediği İnsanlık Anıtı, Kars Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile kaldırılacak.

Kars Belediyesi Meclisi kararıyla 2006 yılında yapılmasına karar verilen İnsanlık Anıtı, yine Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile kaldırılacak. Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilen insanlık anıtı, meclis üyelerinin aldığı karar ile bulunduğu yerden kaldırılacak. CHP'li 4 meclis üyesinin kaldırılmasını istemediği insanlık anıtı, AK Parti'li 11, MHP'li 8 meclis üyesinin almış olduğu karar doğrultusunda oy çoğunluğu ile kaldırılmasına karar verildi. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, çok kısa

sürede İnsanlık Anıtı'nın kaldırılması için çalışmalar başlatacağını söyledi. Başkan Bozkuş, "Anıtlar Yüksek Kurulu'nun 2011 tarihinde kararına bağlı olarak konu bugün meclisimize getirildi. Ve meclisimizde de gerek imar mevzuatı yönünden gerekse de 2863 sayılı tescilli varlıkların korunması yönünde konu değerlendirildi ve sonuç itibariyle meclisimizde oy çoğunluğuyla söz konusu heykelin kaldırılmasına karar verildi" dedi.

"23 meclis üyemizden 4 tanesi red oyu kullandı. 19 meclis üyesinin evet kararı vermesiyle oy çoğunluyla karar alındı" diyen Başkan Bozkuş, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Orada tabyanın üzerinde yapıldığı gibi orada bulunan kalenin görüntüsünü gölgede bırakıyor. Bu da her yönüyle gerek imar mevzuatı yönünden bir durum var, gerekse 2863 sayılı yasa yönünde, ihlal olduğu yönünde aykırı bir durum var. Bütün bunları dikkate alınarak Belediye meclisimize getirildi. Oy çokluğuyla karar alındı. Heykeli oradan kaldıracağız."

Kars Belediye Başkanlığı'nca heykelin kaldırılması için önümüzdeki günlerde ihale yapılacak. İhale üzerinde kalan firma heykeli gerekli etüd çalışmalarını yaptıktan sonra kısa sürede kaldıracak. Heykelin bulunduğu bölgenin çevre düzenlemesi de yapılacak.

İNSANLIK ANITI KALDIRILACAK
İNSANLIK ANITI KALDIRILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 20:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?