24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Vivaldi maratonu

Dünyaca ünlü flüt virtüözümüz Şefika Kutluer doğduğu kentte, şehrinin festivali Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde Fransız Barok Orkestrası ile birlikte maratona hazırlanıyor.

6 konçertoyu birden aynı konserde çalaçak

Kutluer, 8 Nisan 2010 Perşembe akşamı saat 20:30’da MEB Şura Salonu'ndaki festival konserinde Fransız Barok Orkestrası eşliğinde Vivaldi’nin 6 konçertosunu ardı ardına çalarak flütün adeta maratonunu koşacak.

Fransız Barok Orkestrası, Café Zimmermann çok önemli barok müzisyenlerden oluşuyor. 18inci yüzyılda, Leipzig’te, Zimmermann Kahvesi dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenlerin konserlerine ev sahipliği yapıyordu. Georg Philipp Telemann tarafından kurulan ve 1729-1739 yılları arasında şefliği J.S.Bach tarafından yapılan Collegium Musicum topluluğu her hafta Café Zimmermann’da konser veriyordu. Bu orkestra müziğin, dinleyicilerin ve bu önemli müzisyenlerin buluşmaları anısına 1998’de kuruldu.

Venedik havası estirecek
Geçtiğimizi yıl İtalya Cumhurbaşkanı’ndan “İtalyan Devlet Nişanı” alan Şefika Kutluer konserde İtalyan besteci Vivaldi’nin eserlerini ve bütün dünyada çok istek alan “Venedik Karnavalı” adlı eseri seslendirecek.

Yaptığı uluslararası çalışmalarla ülkemizi en iyi şekilde temsil eden ve imza attığı ilginç projeleri ile tanınan Şefika Kutluer'in tango ve jazz da yorumladığı 16 albümü uluslararası arenada ilgi ile karşılanıyor. Viyana’da Uluslararası Flüt Yarışması’nda dünya birincisi olan sanatçıya, 1995’de Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü ve 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verildi. “Hungarian Foundation for Performing Arts” tarafından verilen 2000 “Inter-Lyra” ödülünü kazandı. Sony Classical tarafından çıkarılan “Carmen Fantasy” adlı albümü “Altın CD” ödülüne layık görüldü. Kutluer’in “Bach Sonatas” CD’si American Record Guide kritikleri tarafından yılın en iyi 2. CD’si olarak gösterildi. Ayrıca Gallo International firmasından “Gallo Altın CD Kolleksiyonu” ödülü aldı.
Geçtiğimiz Mart ayında Paris Eglise St.Honore D’eylau Kilisesi'nde “Sinfonietta De Paris” orkestrası eşliğinde Yunus Emre Uvertürü ve Mevlana Konçertosunu seslendiren Kutluer, Paris’te ünlü Salles Cortot salonunda da bir resital veren Kutluer’i İsviçre’li eleştirmenler şu sözler ile anlatmakta:

“Melek gibi bir şeffaflık ve Şeytanca bir maharet…” (Revue Musicale De Suisse Romande)

Yüksel Erimtan'ın katkılarıyla gerçekleşecek konserin 50 TL tam ve 30 TL öğrenci fiyatı biletleri Biletix kanalıyla satışta.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 18:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?