15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Yazarlar ve ozanlardan şiir gecesi

Safranbolu Şair-Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği, ikinci şiir şölenini Zalifre otelde düzenledi.


Zalifre Otelde gerçekleştirilen yemekli şiir şölenine sanatçı Türk Pop Müziğinin duayeni sanatçı Erol Büyükburç ve kendisi gibi sanatçı olan eşi İtue Büyükburç katıldı.


Salonu dolduran yaklaşık 400 davetli, İstanbul Şair-Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği Genel Başkanı Asım Yazar ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı şölende gecenin ilerleyen saatlerine kadar şiir, söyleşi ve sanatçı Erol Büyükburç'un birbirinden güzel şarkıları ile doyasıya eğlendiler.


Geceye katılan İlçe Kaymakamı İzzettin Küçük, Safranbolu'ya sahip çıkılmasının gerektiğini belirtti.
Safranbolu'nun temellerinin ve geleceğinin sağlam olduğunu dile getiren Küçük konuşmalarına şöyle devam etti:
"Buraya sahip çıkan yalnızca yöneticileri değildir. Bu ilçenin insanları da Safranbolu'nun kıymetini bilen, yücelten ve daha da iyi olması için gayret gösteren insanlardır. İlçemizde pek çok dernek kuruldu ve kurulmaya da devam ediyor. Safranbolu ülkemizde en talihli ilçelerimizdendir. Tarihi birikimini nesillerden nesillere aktararak bugünlere getirilmiştir. Yarınlara , ufuklara, ışıkla bakan insanlara sahiptir. Akşam saatlerinde pek çok ilçeye, şehre gitseniz kapılar kapanmış, ışıkları sönmüş yani hayat bitmiştir. Fakat Safranbolu'da bu saatlerde hayat cıvıl cıvıl, neşe içerisinde olduğunu görüyoruz. Akşam hayatı olmayan şehre şehir denmez. Oraya kasaba -köy denir. Burada sanatçılarımız, işadamlarımız, derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz olacak. Bunlar parayla olacak şeyler değildir. Bazı şeyler vardır ki parayla satın alınmaz. Gururla söylüyorum, böyle bir ilçede görev yapmaktan onur duyuyorum."

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 01:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?