16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Yelkovan'ın ikinci sayısı çıktı

İki aylık edebiyat dergisi Yelkovan ikinci sayısında dosya konusu olarak “Piyasanın Edebiyata Etkileri”ni işliyor. Afşar Timuçin, Ataol Behramoğlu, Feyza Hepçilingirler, Kaan Arslanoğlu ve Hürriyet Yaşar’ın yazılarının bulunduğu bölümde Mehmet Başaran, Adnan Özyalçıner, Ahmet Oktay, Güven Turan, Tarık Günersel, Baki Ayhan T. ve Kadir Aydemir’in soruşturma yanıtlarının yanı sıra, Demirtaş Ceyhun, Füruzan, Alpay Kabacalı, Turgay Fişekçi ve Metin Celâl'le kısa söyleşiler de yer alıyor.


Her sayıda ayrı bir kitabın çeşitli yazılarla ele alındığı “Yakın Bakış” bölümünde bu kez Adnan Binyazar, Mustafa Öneş, Attila Şenkon ve Eray Karınca, Tahsin Yücel'in Gökdelen adlı romanını irdelerken, Yücel de romanın yazılış sürecini anlatıyor.


Orhan Duru, Hakan Şenocak, Zafer Doruk, Jaklin Çelik, Toprak Işık, Erkan Tuncay’ın öykülerinin, Başaran, Kemal Özer, Ruşen Hakkı, Refik Durbaş, Dinçer Sezgin, Ahmet Ada, Osman Serhat, Arife Kalender, Mehmet Atilla, Hayriye Ersöz, Onur Behramoğlu, Ahmet Gök’ün şiirlerinin bulunduğu Yelkovan’ın çevirileri Mihail Bulgakov öyküsüyle Haluk Erdemol ve Vlada Uroşeviç şiirleriyle Eray Canberk’ten.


Tarık Dursun K.’nın Yusuf Ziya Ortaç’lı, Falih Rıfkı Atay’lı günleri; Ahmet Büke’nin ise yeni yayımlanan kendi öykü kitabı Çiğdem Külahı’nın yazım serüvenini anlattıkları bu sayıya, Hasan Efe de çizimleriyle katkıda bulunuyor.

kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 14:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?