29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Yeni çıkan kitaplar

Gazeteci-yazar Cüneyt Ülsever'in "Üçlü Çete Maceraları"nın ilk kitabı "Hisarüstü Cinayetleri", İsmail Ankaravi'nin kaleminden "Mesnevi'nin Sırrı Dibace ve İlk 18 Beyit Şerhi", Deniz Ülke Arıboğan'ın "Geleceğin Haritası Yeni Amerikan Projesi" adlı kitapları yayımlandı.


Ülsever, Everest Yayınlarından çıkan "Hisarüstü Cinayetleri" isimli polisiye romanında, 1960'lı yıllarda, o zamanlar bir gecekondu mahallesi olan Hisarüstü'nde yaşananlardan yola çıkarak, farklı şehirlerde işlenen cinayetlerin peşinden gidiyor.

İsmail Ankaravi'nin "Mesnevi'nin Sırrı Dibace ve İlk 18 Beyit Şerhi" ise Hayy Kitap tarafından yayımlandı.

Bir Osmanlı arifi ve bilgesi Ankaravi tarafından yazılan şerh, tüm zamanlarda benzerlerine kıyasla daha fazla itibara layık oldu. Gerek Mevlana ile ilk kez tanışacaklar, gerekse onun tasavvuf dünyasının derinliklerini keşfetmek isteyenler için kıymetli bir rehber niteliğindeki kitap, Mesnevi'nin özü ve sırrı kabul edilen ön söz ve ilk 18 beyite İsmail Rüsuhi Ankaravi tarafından yapılan Türkçe açıklamasını içeriyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın "Geleceğin Haritası Yeni Amerikan Projesi" adlı kitabı da Profil Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Arıboğan kitabında, sadece mevcut olanla yetinmeyerek geleceğe dair vizyon belirliyor. Arıboğan, dış politikadan iç politikaya, AB mevzuatından ABD ile ilişkilere kadar Türkiye ve dünyada son yıllarda meydana gelen önemli olaylara stratejik bir bakış açısı getiriyor.

Ali Sami Alkış'ın Çanakkale cephesinde şehit düşen futbolcuları anlattığı "Yedi Kandilli Avize", İbrahim Yılmaz'ın "Atatürk'ün İslam İnancı", Melike Koçak'ın "Beşinci Pencere Cemil Kavukçu Kitabı", Ali İhsan Göğüş'ün anılarından derlenen "Hep İsmet Paşa'nın Yanında", Faruk Poyraz'ın "İsmet İnönü Atatürk'ün Dava Arkadaşı, Türkiye'nin İlk Başbakanı", Saygı Öztürk'ün "33 Kurşun", Mehmet Akbulut'un "Tanrı Dersem Çık Allah Dersem Çıkma", Şamil Tayyar'ın "Operasyon Ergenekon", Ali Rıza Bozkurt'un "Cumhur´un Anayasası", Süleyman Diyaroğlu'nun "Bir Derviş, Bir Müftü, Bir Dede", Ahmet Şerif İzgören'in "Bir Türk Zabitinin Anıları Muhittin Ergüneş 1917", Şaban Özdemir ve Tahsin Yıldırım tarafından kaleme alınan "Mehmed Akif'i Anlamak", Melike Nur Ötügen'in "Edebiyatımızda Çanakkale Savaşları", Salim Köse'nin "Timsahın Gözleri" adlı araştırma kitapları okurla buluştu.

Ayrıca, Sibel Atasoy'un "Sır Mısır", Kadir Çaça'nın "Kadınım", Osman Aysu'nun "Şok Dalgası", Nurdan Gürbilek'in "Mağdurun Dili", Gülşen Karacaoğlu'nun "Günün Son Rengi", Müge İplikçi'nin "Cemre" adlı romanları ile Hasan Önürdeş'in şiir kitabı "Ben Yoktum", Hasan Özkılıç'ın öykü kitabı "Gönlümün Şirazesi Bozuldu" yeni çıkan eserler arasında yerini aldı.

Yine Maria Mies, Veronika Bennholdt - Thomsen ve Claudia Von Werlhof'un "Son Sömürge: Kadınlar", Rani Manicka'nın "Bereket Ana", Laura Day'in "The Circle Çember", Rollo May'in "Aşk ve İrade", David Harvey'in "Umut Mekanları" Türkçeye çevrilerek okura sunuldu.

aa
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 14:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?