16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Yıkılma kararı tasarıdan çıkartıldı

Meclis'te kabul edilen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Yasa Tasarısı metninden Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılma kararı çıkartıldı.

Buna göre, AKM'nin bulunduğu parsel ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait parsel ve eklenebilecek diğer belediye ve Hazine arazilerinden oluşacak alanda yeni bir AKM binası ve müştemilatlarının projesi ve inşaat yapım işleri, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu karar ve görüşleri doğrultusunda yapılacak.

Ayazağa'da, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından yapımına başlanan ancak tamamlanamayan kültür merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilerek 2010 yılına yetiştirilecek. Yine İstanbul'un Eyüp ilçesindeki Rami Kışlası, İstanbul Kütüphanesi olarak düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tasarının yasalaşmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, düzenlemenin İstanbul ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

Tasarının görüşmeleri yaklaşık 12 saat sürdü. DTP'li milletvekilleri tasarının görüşmelerini kısa bir süre izledikten sonra Genel Kuruldan ayrılırken; CHP, MHP, DSP milletvekilleri ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise tasarı kabul edilinceye kadar konuşma hakkını kullandı.

 

Gazeteport
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 09:44:33
Güncelleme :2 Kasım 2007 Cuma 15:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?