22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Yönetmeninden ilginç yorum

Oscar'a aday adayı gösterilen "Takva"nın yönetmeni Özer Kızıltan, filmin ilgi çekeceğini bildiklerini ama buralara kadar geleceğini tahmin etmediklerini belirterek, "Takva, aldı başını gidiyor" dedi. Yönetmen Kızıltan, ilk uzun metrajlı filmi için sadece işini yapmaya çalıştığını söyledi.

"Filmin aday adayı gösterildiğini duyunca ne hissettiniz?" sorusu üzerine Kızıltan, "Sanırım diğer festivallerden biraz antrenmanlı oldum. Hayatımızda çok bir şey değişmeyecek. Hatta bir ara şaşırdığımı bile söyleyebilirim. Olayın daha taze olmasından dolayı mıdır onu da bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Bunun SESAM'ın bir kararı olduğunu anımsatan Kızıltan, "ödüllerin hayatında çok fazla bir önemi olmadığını, aslında film yapmış ve seyirci ile buluşturmuş olmanın ödül olduğunu" söyledi.

Kızıltan, "Oscar'a aday olursa nasıl bir başarı bekliyorsunuz?" sorusuna, "Bir beklentim yok açıkçası. Ona o zaman bakacağız. Şu anda bir şey söyleyemiyorum. 'Aday olayım, ödülü alayım' diye bir beklentim de yok" yanıtını verdi.

Daha öykü aşamasında, senaryo yazılmadan filmin baş kahramanı "Muharrem"i Erkan Can'ın oynayacağının belli olduğunu anlatan Kızıltan, "Erkan Ağabey, yeni sinemacılar olarak yıllardır beraber olduğumuz, birçok filmde beraber çalıştığımız çok da beğendiğimiz bir oyuncu. Dolayısıyla Muharrem tipi yazılırken Erkan Can'a yazıldı. Onun adına yazıldı, başka birini düşünmedik bile" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 12 meslek örgütü temsilcileri, 80. Akademi Ödülleri "En iyi yabancı film" aday adayını belirlemek için dün Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliğinde (SESAM) toplandı.

Toplantıya katılan temsilciler, ilk oylama sonucunda 40 film içinden ilk 5 film olarak "Takva", "Beynelmilel", "Mutluluk", "Kader" ve "Hokkabaz"ı belirledi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 18:54:36
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 11:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?