22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Yumurta'ya bir ödül daha

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun bol ödüllü filmi ''Yumurta'', Estoril Avrupa Filmleri Festivali'nde de ''En İyi 2. Film'' seçildi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ''Yumurta'', Portekiz'de düzenlenen Estoril Avrupa Filmleri Festivali'nde yarıştı. 

Festivalde, Miquel Barcelo, Stephane Braunschweig, Don De Lillo, Asia Argento ve Ruy Duarte De Carvalho'dan oluşan jüri, ''Yumurta''yı ''En İyi 2. Film'' seçti. 

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun, senaryosunu Orçun Köksal ile birlikte yazdığı ''Yusuf Üçlemesi''nin son filmi ''Yumurta''nın baş rollerini Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy üstlendi. Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Karabacak'ın da rol aldığı filmde, annesinin vefatının ardından doğduğu kasabaya dönen ''Şair Yusuf''un yaşadıkları anlatılıyor.

-ALDIĞI ÖDÜLLER-

Katıldığı her uluslararası yarışmadan ödülle dönen ''Yumurta'', 44. Altın Portakal Film Festivali'nde ''En iyi Film'', oyuncu Saadet Işıl Aksoy ''Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü'', Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal
''En İyi Senaryo'', sanat yönetmeni Naz Erayda ''En İyi Sanat Yönetmeni'' ve ''En İyi Kostüm'', Özgür Eken de ''En İyi Görüntü Yönetmeni'' ödüllerine değer görüldü. 

14. Valdivia Uluslararası Film Festivali'ne de katılan filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu ''En İyi Yönetmen'', Saadet Işıl Aksoy da ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödüllerine layık bulundu.

13. Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde gösterilen filmin oyuncularından Saadet Işıl Aksoy, yine ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı. 

5. Bangkok World Film Festivali'nin Dünya Sineması bölümünde yarışan ''Yumurta'', yönetmeni Semih Kaplanoğlu'na ''En İyi Yönetmen'' ödülünü getirdi. 

''Yumurta'', İspanya'nın Sevilla kentinde düzenlenen Sevilla Film Festivali'nde ise ''Eurimages Ödülü''ne layık görüldü.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?