22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Zeki Demirkubuz filmleri New York'ta

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un filmleri, ABD’nin New York kentinde düzenlenecek gösterimle sinema severlerle buluşacak.

Lincoln Center Film Topluluğu ve New York merkezli sivil toplum kuruluşu Moon and Stars Project tarafından 19-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak "Mental Minefields: The Dark Tales of Zeki Demirkubuz" adlı gösterimde Demirkubuz’un 7 filmi yer alacak.

Manhattan’da bulunan Walter Reade Sinema salonunda yapılacak gösterimle ilgili açıklamada, etkinliğin sadece yönetmenin yeteneğini ortaya koymak ve filmlerine dikkat çekmek için değil, eserlerinin Türk sineması içindeki önemini de vurgulamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, 13 yılda 7 film yapan Zeki Demirkubuz’un başarısını kanıtlamış bir Türk yönetmen olarak, ahlak ve kaderle ilgili evrensel soruları, günümüz Türkiye’sinin gündelik hayattaki çelişkileri eksenine oturtarak ele aldığı görüşüne de yer veriliyor.

Gösterimde, her biri ayrı birer film olmakla birlikte aynı zamanda "Karanlık Hikayeler (Tales of Darkness) üçlemesinin yapıtları olan "Yazgı, İtiraf ve Bekleme Odası"nın yanı sıra, "C Blok, Kader, Masumiyet ,Üçüncü Sayfa" adlı filmler yer alacak. 22 Eylül’de filmlerle ilgili bir de panel yapılacak.

AA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 10:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?