22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

'Zincirbozan'da çarpıtma

Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı (KETEV), senaryosunu Avni Özgürel'in yazdığı ve geçtiğimiz cuma günü vizyona giren "Zincirbozan" filminde, 12 Eylül dönemine ilişkin gerçeklerin çarpıtıldığını iddia etti.

DİSK Genel Merkezi'ndeki KETEV Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vakıf Başkan Yardımcısı Avukat Rasim Öz, yakın tarihimizin en baskıcı döneminin 12 Eylül dönemi olduğunu belirtti.

Rasim Öz, 12 Eylül dönemine ilişkin belgesel nitelikteki olayların hiçbir şekilde saklanmadan, gerçeklerin üstü örtülmeden sunulması gerektiğini ifade ederek, Zincirbozan filminde, başta eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'le ilgili olmak üzere gerçeklerin çarpıtıldığını ileri sürdü.

Öz, filmde haklıların haksız, mağdurların suçlu, suçluların kahraman gibi gösterildiğini, siyaset karşıtlarının ise aşağılandığını iddia etti.

Toplantıya katılan Kemal Türkler'in küçük kızı Nilgün Türkler Soydan, basın mensuplarının filmle ilgili düşüncelerini sormaları üzerine, filmi izlemeye gidene kadar heyecanlanmadığını belirterek, "Filmi izlerken heyecanla karışık sinirsel bir durum yaşadım. Bayılma noktasına geldim. Vurulma sahnesinde, olaya tanık olmuş biri olarak gerçeklerin çarpıtıldığına şahit oldum. Ayağa kalkıp 'böyle değil, yanlış' diye bağırmak istedim" dedi.

Filmin yönetmeninin olaya tanık olan birisi olarak kendisine danışmadığını anlatan Soydan, filmin kötü çekilmiş "bir dönem filmi" olduğunu savundu.


aa
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 15:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?