28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

2006 yılının en magazinleri

2006 yılında yine bir Türkiye klasiği yaşandı. Herkesin eleştirdiği magazin haberleri yine en çok okunanlar oldu. Mehmet Ali Erbil’in pantolon indirme skandalı, Sanem Çelik’in jeep kaçamağı, Cem Hakko’nun biten evliliği, azgın tekelerin evden kaçması hep en çok takip edilen haberler arasındaydı. İşte 2006 yılının kısa bir özeti:

YILIN KONUŞULANI

Kaya Çilingiroğlu’ndan boşanması, ardından adının Ali Güven ve Sadettin Saran’la aşk dedikodularına karışması, yaz aylarında da objektife üstsüz yakalanması, Hülya Avşar’ı yılın en çok konuşulan kadını yaptı.

YILIN BAKİRESİ

Nişanlısı Şenol İpek’ten ayrıldıktan hemen sonra hálá bakire olduğunu açıklayan Şebnem Schaefer, bunu kanıtlamak için de Almanya’dan rapor bile aldı.

YILIN SARHOŞU

Sık sık Beyoğlu sokaklarında alkollü halde ve yanında farklı güzellerle dolaşırken rastlanan Teoman, objektiflere işte böyle yakalanmıştı.

YILIN TANGASI

Kilo verdikten sonra kendine güveni gelen Sibel Can, yaz aylarında Bodrum’da tangayla objektife yakalandı. İşte bu görüntü haftalarca gündemden düşmedi.

YILIN ÖPÜCÜĞÜ

Eurovision’da 11’inci olan Sibel Tüzün, Finlandiyalı Lordi grubunun solisti Mr. Lordi’yi yarı final gecesi sıra dışı bir dil hareketiyle kutlarken objektifleri hesaba katmadı.

YILIN İSİM BABASI

Gazeteci Selahattin Duman, genç sevgilileri uğruna eşlerini terk eden olgun erkekleri, "azgın teke"ye benzetti. Ve bu tanım yıl boyunca pek çok aşk haberinde kullanıldı.

YILIN İŞKENCESİ

Kendini Türkiye’nin hiperstarı ilan eden Ajdar’ın "Çikita Muz" şarkısı yıl boyunca çok konuşuldu. Şarkı son olarak "Sağır Oda" dizisinin bir sahnesinde Rus ajana işkence amacıyla kullanıldı!

YILIN KORSESİ

Fazla kilolarından bir türlü kurtulamayan Deniz Seki, bir davette transparan gömleğinin içine korse takınca herkes onu ve korsesini konuşmaya başladı.

YILIN SIRTI

Genç sevgilisi Yağmur Atacan’ın "Pınar’ın en çok sırtını beğeniyorum" açıklaması, Pınar Altuğ’un sırtını en merak edilen sırt haline getirdi.

YILIN DİZİSİ

Kanal D’de başlayan "Binbir Gece" dizisi, bir annenin çocuğunun hayatını kurtarmak uğruna bir ahlaksız teklifi kabul edip etmeyeceği tartışmalarını gündeme getirdi.

Yılın plaj güzeli

2006 yazında güney sahillerine Süreyya Yalçın damgasını vurdu. Kurşun döktürmek için yaşlı bir teyzeyi botla teknesine getirtti olay oldu, "Ayda 10 bin dolarla geçinmeye çalışıyorum... Kokoşum, süslüyüm, bundan kime ne?" dedi yine olay oldu... Giyinişi, çantaları, köpekleri ve tüm vurdumduymazlığıyla Paris Hilton’u hatırlatıyordu. Zaten adı da yerli Paris Hilton olarak kaldı.

Yılın mazereti

Deniz Seki, temmuz ayının başında Bodrum’da teknede Murat Özdeniz’le öpüşürken objektiflere yansımıştı. Bu fotoğraf Murat Özdeniz’in evli olmasının dışında rutin bir paparazzi malzemesiydi. Ta ki, Deniz Seki’nin kendini savunma adına "Teknede birtakım fotoğraf çekimleri, bir takım açı denemeleri yapıyorduk" deyinceye kadar. "Açı denemesi yapıyorduk" repliği bir anda ağızlara yapıştı.

Yılın kaçamağı

2006 yılı ünlüler arasında birçok kaçamağa sahne oldu ama hiçbiri yönetmen Kudret Sabancı ve oyuncu Sanem Çelik’in beyaz bir jeep’in içinde öpüşürlerken görüntülenmesi kadar yankı uyandırmadı. Sanem Çelik, Aliye dizisinde çocukları için büyük zorluklarla mücadele eden anne karakteriyle gözyaşına boğduğu Türkiye’yi özel hayatındaki kaçamağıyla şok etti. Türkiye’nin aylarca konuştuğu bu kaçamağın sonucunda sanılanın aksine Aliye dizisinin reytingleri arttı, Esra Akkaya, Kudret Sabancı’dan ayrıldı.

Yılın azgın tekeleri

Cem Hakko, Mehmet Dalmaz, Eşref Cerrahoğlu gibi birçok ünlü evden kaçtı ama ’Yılın Azgın Tekesi’ unvanını, son düzlükte atağa kalkan Neco elde etti. Nükhet Duru, yıllar önce Neco’yla birlikte söylediği ve "Hovarda moruksun/Aklın fingir fişte/Sen ne kart horozsun/Gözün çöplükte/Saçlarında aklar/Zampik zampik laflar/Altmışından sonra azanı/Bilmem ki ne paklar" gibi ilginç sözleri olan şarkıyı yeniden gündeme getirdi.

Yılın buluşu

Manken Doğa Bekleriz, ’kepçe’ olarak nitelediği kulaklarını Japon yapıştırıcısıyla başına yapıştırınca olanlar oldu. Doktor yardımıyla özel solüsyonlarla yapıştığı yerden kulakları ayrılan Bekleriz, bu garip olayın ardından "Bana normal gelen bir durum, herkese komik geldi. Yılın salağı ben seçileceğim diye korkuyorum" açıklamasında bulundu.

Yılın sosyetik kaçamağı

Neco evden kaçana kadar yılın azgın tekesi listesinde bir numarada yer alan Cem Hakko, bu unvanı sevgilisi Ronit Gülcan ile Göcek koylarındaki kaçamağının basına yansımasıyla elde etmişti. Kaçamağın görüntülenmesi yılın paparrazilik başarısıydı. Bu kaçamak, Cem Hakko’nun 24 yıllık eşi Bettina Hakko’dan ayrılmasına da neden olmuştu. 


Yılın en kötü sesi

Seray Sever, şarkıcılıkta da şansını denemek istiyordu. Çelik’in desteğiyle Yeni Bir Karar albümünü tamamlamıştı. Aslında her şey çok güzel gidiyordu. Ta ki, Pazar Keyfi kameralarına çıplak sesle Yeni Bir Karar şarkısını söyleyene kadar. Sever’in sesi Banu Alkan’la yarışacak derecede kötüydü, Türkiye’nin alay konusu oldu. Peki çıplak sesle söylemeseydi ne mi olurdu? Bu sorunun yanıtını da Çelik’ten alalım: "Eğer Seray, beni dinleyip çıplak sesle şarkı söylemeseydi 15 yılda kazandığını 1.5 yılda kazanacaktı..."

Yılın bebekleri

Haluk Bilginer-Aşkın Nur Yengi çiftinin Nazlı bebeği ile Kaya Çilingiroğlu-Feraye Tanyolaç çiftinin Kaya bebeği...

Yılın TV skandalı

Mehmet Ali Erbil’in "Ya Şundadır Ya Bunda" programında Kızılcahamamlı Hilmi Türe’nin pantolonunu indirmesi sadece bu yılın değil belki de Türk televizyonculuk tarihinin en büyük skandalıydı. RTÜK olağanüstü toplanıp ATV’ye 12 kez yayın durdurma cezası verdi, yayıncı kuruluş ünlü şovmenle yollarını ayırdı.

Yılın bıyığı

Sevenlerinin sahne ve televizyon programlarında ışıltılı kostümleri, hafif makyajıyla görmeye alıştığı Aydın’ın, yıllar önce bıyıklı olduğu ortaya çıktı.

Yılın gafları

Mazhar Alanson’un evli ve iki çocuk annesi bir kadına ’kaşar’ demesiyle açılan gaf sezonu, Erol Köse’nin "Star Avı" adlı programda bir yarışmacıya, "Kırık mısın sen?" sorusunu yöneltmesiyle sürdü. Orhan Gencebay’ın "Bülent Bey"i, Bülent Ersoy’dan canlı yayında özür dilenmesiyle tatlıya bağlandı. Teoman’ın "Rahat bırakın seks yapalım" gafı alkolün cesur bir dışa vurumu kabul edildi. Mahsun Kırmızıgül’ün "Urfalılar rock’çılara parmak atar" gafı ise yılın son ve en bomba gafıydı. Urfalılar ayağa kalktı, Mahsun’un CD’leri yakıldı.

Yılın filmleri

2006 Türk Sineması açısında çok parlak geçti. 30’u aşkın yerli film vizyona girdi ve birçoğu gişede Hollywood yapımlarını geride bıraktı. Yıla damgasını vuran filmler ise Kurtlar Vadisi: Irak ile Babam ve Oğlum oldu. Kurtlar Vadisi: Irak, 4 milyon 255 bin 181 seyirci sayısıyla tüm zamanların en çok izlenen yerli filmi unvanını elde etti. Düşük bütçeyle çekilmesine, başta az salonda vizyona girmesine rağmen Babam ve Oğlum, tüm Türkiye’yi ağlatıp 3 milyon 813 bin 437 seyirci sayısıyla yılın en çok izlenen ikinci, tüm zamanların ise üçüncü filmi oldu.

Ve diğerleri 

Nihat Doğan’ın Seda Sayan ile ilişkisi ve überseksüelliğe uzanan hızlı evrimine şahit olundu... İclal Aydın ile yazar Tuna Kiremitçi’nin ’gamzeli’ aşkı, magazincilere edebiyat dünyasının kapılarını açtı... Cem Yılmaz’ın Hokkabaz’ı, Savaş Ay’ın hırsızlık suçlamasıyla gündeme geldi. Daha önce kamera karşısında etek giyen, peruk takan ve tül perde yıkayan Kadir İnanır’ın kalbine giden üç damara stent takıldıktan sonra rakıyı bırakıp şaraba başlamasıyla Kadirizm’de bir tabu daha yıkıldı... Peker Açıkalın’ın Avrupa Yakası’nda canlandırdığı Gaffur karakteri de 2006’ya damgasını vurdu. 80’lerin çizgili pijaması moda oldu... Cem Karaca’nın mezarının hakkındaki babalık davası nedeniyle açılıp DNA örneğinin alınması da yılın tartışma yaratan olaylarındadı.



Mevlüt TEZEL, Neslihan KARA/kelebek
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 17:37:46
Güncelleme :25 Aralık 2006 Pazartesi 17:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?