22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

3 gün 3 gece düğün

Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, Ayşegül Tecimer ile evliliğinden dünyaya gelen küçük oğlu Serhan'ı 3 gün 3 gece sürecek düğünle evlendiriyor.

Girne'de dün başlayan düğünde Asil Nadir Hint kökenli Amerikalı Tuisha Desai'yi gelin alıyor. Asil Nadir'in oğlu için düzenlediği düğün daveti için 230 özel davetli dünyanın dört bir yanından adaya geldi. Özel araçlar tahsis edilen konuklar Girne'de Mercure Accor otelde konaklayacak. Düğün dün akşam Mercure otelin kumsalında verilen 'hoşgeldin kokteyli' ile başladı. 3 gün 3 gece sürecek düğünün mönüsünü Hintli gelin Tuisha ve kayınvalide Ayşegül Tecimer özel olarak hazırladı. Kazandibi tatlılar ise, İstanbul’dan getirildi.

Arınma töreni Haldi

Ada tarihinin en görkemli düğünü gelinin özel isteği üzerine Hint geleneklerine göre düzenlendi. Gelin Tuisha, bugün sabah saatlerinde kadın konukların katılacağı Hintlilerin geleneksel 'arınma töreni' düzenleyecek. Hintlilerin 'Haldi' adı verdikleri törende davetliler gelin ve damadın alın ve yüzüne baharat ve yoğurtların karışımıyla elde edilen karışımı sürecek. Hint inanışına göre, böylece gelin ve damat geçmiş günahlarından arınacak ve yeni bir geleceğe başlayacak. Törenin ardından gelin ve damat Hint dilinde 'Çuri Daar' adı verilen pantolonlar ve geleneksel giysiler giyecek. Erkek konuklar ise töreni sadece izleyebilecek. Seçkin konuklar bugün akşam Girne'nin dışında Korineum Golf Kulübü'nde düzenlenecek eğlenceye katılacak.

Manastır kapatıldı

Düğünün son günü cumartesi akşamı yapılacak. Asil Nadir düğün yemeği dans partisi için Girne'nin tarihi Bellapais Manastırı'nı KKTC Turizm Bakanlığı'ndan özel olarak kiraladı. Özel dans şovlarının yapılacağı manastırdaki eğlencede konuklar sabahın ilk saatlerine kadar Hint müziği eşliğinde dans edecek. Asil Nadir, geçen yıl kendinden 23 yaş küçük sekreteri Neriman Nurelbedri ile evlenmişti. Fakir bir ailenin kızı olan Nurelbedri ile yine medyadan uzak dünyaevine giren Asil Nadir'in Ayşegül Tecimer’den Birol ve Serhan adlarında iki oğlu bulunuyor. 

İŞTE GELİN

Amerikalı ünlü bir işadamının kızı olan Tuisha Desai ile Serhan Nadir, Hindistan'da da ayrı bir düğün düzenleyecek.

Kelebek
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 08:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?