19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Abramoviç, boşanmıyor

İngiliz Chelsea futbol kulübünün sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç, eşinden ayrılacağı yolundaki haberleri yalanladı.

Eko Moskova Radyosu, editörleri Aleksi Venediktov'un Abramoviç ile bu konuda görüştüğünü belirterek, Abramoviç'in, "Roman Abramoviç ailesinden ben dahil hiç kimse boşanmak için mahkemeye başvurmadı ve böyle bir niyet de yok" açıklamasını yaptığını duyurdu.

Haberde, görüşmenin geri kalanının yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda bilgi verilmedi.

İngiliz basını, Abramoviç'in eşinin boşanma davası açtığını ileri sürmüştü. 

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea’nin patronu Rus işadamı Roman Abramoviç, tarihteki en yüksek boşanma tazminatına karşı mücadele edecek.

23 yaşındaki Daria Zhokova ile ilişkisi İngiliz basınına yansıyan Abramovich’e boşanma davası açan karısı İrina, 11 milyar sterlinlik servetinin yarısını istiyor.

İNGİLTERE’de pazar günleri yayınlanan News of The World Ğazetesi, Rusya’nın petrol devi Gazprom’un eski sahibi Roman Abramovich’i yaktı. Gazetenin geçen pazar 40 yaşındaki milyarder işadamının 23 yaşındaki güzel Daria Zakhova ile birlikte fotoğraflarını yayınlaması üzerine evliliği altüst oldu. Abramovich, haberin yayınlanmasını mahkeme yoluyla engelleyemeyince, haberi basından öğrenen karısı Irina, ipleri kopardı. Hemen "Jaws" ve "Bay Tazminat" diye anılan İngiltere’nin en acımasız avukatlarını tutan Irina, eşinin 11 milyar sterlinlik servetinin yarısına el koymak üzere boşanma davası açtı. Irina, eğer 5.5 milyar sterlini almayı başarırsa, bugüne kadarki 1 milyar sterlinlik dünya nafaka rekoru, yanında cüce kalacak. Aileye yakın bir kaynak, "Bu, bütün boşanma savaşlarını sona erdirecek boşanma davası olacak" dedi. Çifti yakından tanıyanlar, evliliklerinin zaten uzun süredir sallantıda olduğunu, Abramovich’in sevgilisi Daria ile ilişkisinin ortaya çıkmasının ise bardağı taşıran son damla olduğunu belirtiyorlar.

PARASIZKEN TANIŞTI

Abramovich’in 1991’de ikinci karısı olan Irina, ünlü milyarderle bir hamburger alacak parası bile olmadığı günlerde tanışmış. Rusya’nın en büyük petrol şirketi Gazprom’un eski patronu olan Abramovich’in çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda şirketi bulunuyor. Babasını kazada kaybettikten sonra 5 kuruşsuz bir yetim olarak iş hayatına başlayan Yahudi asıllı Abramovich, Gorbaçov döneminin zengin ettiği Ruslardan biri. Rusya’nın CSKA Moskova takımının da sahibi olan Abramovich, 3 yıl önce Chelsea’yi 140 milyon sterline satın aldı. İngiltere’de milyonlarca sterlin değerinde çok sayıda evi, çiftliği, şatosu bulunan Abramovich’in Rusya ve Fransa’da da çok değerli arazileri ve gayrımenkulleri bulunuyor. İçinde bir de denizaltının bulunduğu büyük bir deniz filosuna sahip, 56 milyon sterlin değerinde Boeing 767 ve iş için kullandığı 28 milyon sterlin değerinde ikinci bir Boeing uçağı var. Ayrıca iki helikopter sahibi. Çok sayıda otomobili arasında özel olarak yaptırdığı biri karısı için iki adet Maybach 62 otomobillerine 1 milyon sterlin ödedi.

Yuva yıkan fotoğraf

Roman Abramovich’i sevgilisi Daria Zhokova ile gösteren fotoğrafların basında yer alması üzerine eşi İrina ünlü avukatlara başvurarak boşanma davası açtı.

Avukatları ’Jaws’ ve ’Bay Tazminat’

Abramovich’in 5 çocuğunun annesi olan Irina’ın başvurduğu avukatlık bürosu "Sears Tooth" İngiltere’nin en iyi boşanma avukatlarına sahip. Büro, Sadie Frost’un aktör Jude Law’dan boşanmasındaki başarısıyla tanınıyor. Büronun patronu, yırtıcı mücadelesi yüzünden "Jaws" lakabıyla anılan Raymond Tooth. Toth, boşanma davasına bakması için "Bay Tazminat" lakaplı Avukat Nicholas Mostyn’i görevlendirdi. Mostyn, ayrıca Sir Paul McCartney’in Heather Mills ile boşanma davasına da bakıyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 11:18:01
Güncelleme :16 Ekim 2006 Pazartesi 17:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?