27
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Alanson nasıl huzur buluyor

Türkiye'nin önde gelen pop müzik gruplarından MFÖ'nün solisti Mazhar Alanson, Medine'de Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kabrini ziyaret etmenin kendisine manevi lezzet ve huzur verdiğini söyledi.

İlki 1994'te olmak üzere beş defa umreye gittiğini belirten şarkıcı Alanson, "Fırsat olsa keşke, Peygamber'i her zaman ziyarete giderim." dedi. Alanson, farklı yerlerden gelen Müslümanların Medine'de renkli bir tablo oluşturduğunu dile getirdi. Maneviyatın insan hayatındaki yerinin önemine dikkat çeken Alanson, "Ben, 'Maneviyatsız hiçbir şey olmaz.' diyorum bir kere, o kadar. Bir insanda maneviyat yoksa zor, Allah işini gücünü rast getirsin." dedi.

Ünlü ses sanatçısı Alanson, haftalık siyasi haber dergisi Nokta'ya ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Birçok insanın beğenisini kazanan 'Yandım' şarkısını Medine'de yazdığını anlatan Alanson şöyle konuştu: "Yanmak, aşkın icaplarından. Aşkın çeşitleri, katmanları var. Ben sanatçı olarak bir çiçekte de aşkı yakalayabilirim. Medine'de bir şey yakalamıştım. O bana, içime damlamışsa, ben de onu şarkıya dönüştürmüşsem; işin kalanı da dinleyiciye emanet."

Söyleşide Murat Menteş'in sorularını cevaplayan Alanson, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın hükümette olduğu dönemde kasetlerinde olmasına rağmen konserlerinde ilahi söyleyemediklerini açıkladı. 'Mazeretim Var' adlı kasetlerinde bulunan 'Allah Allah' ilahisini Erbakan'ın başbakanlığı sırasında çalamadıklarını dile getiren ünlü sanatçı, bunun sebebini, "Bir ideolojik tarafı desteklemek için yapmıyoruz. Samimi olarak yapıyoruz." şeklindeki ifadeleriyle açıkladı.

12 Eylül öncesi sağ-sol çatışmalarına girmediğini aktaran Alanson, "İyi ki de girmemişim. Bir tarafta, sağda veya solda telef olurdum." dedi. Siyaset yerine müziği ve aşkı tercih ettiğine değinen Alanson sağdan da soldan da birçok insanın boş yere hayatını kaybettiğini ifade etti.

zaman
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 13:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?