22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Albüm piyasası gerçek Kurtlar Vadisi

Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır tiplemesiyle hafızalarda yer edinen Oktay Kaynarca, 'Esir Şehrin İnsanları', 'Aşkımızda Ölüm Var', 'İlk Aşkım' ve 'Kurtlar Vadisi'nden sonra ara verdiği dizi setlerine 'Geniş Zamanlar'la geri döndü.

Bu kez yoksul ama ülkesi için çabalayan, her şeyi devletten beklemeyen Tarık adında bir belediye başkanı rolünde çıkıyor izleyici karşısına. Kurtlar Vadisi'ndeki astığı astık, kestiği kestik mafya babası gitmiş, yerine vatanını, milletini seven bir başkan gelmiş. Oktay Kaynarca, dizi teklifi kendisine ilk geldiğinde başka bir proje yüzünden geri çevirmek zorunda kalmış, ancak iş dönmüş dolaşmış yine kendisini bulmuş. "Fikir edinmek için senaryonun 8 bölümünü okudum. Bu rolü oynayacak aktör şanslı, dedim kendi kendime. O sıra başka bir bağlantım vardı. Fakat o iş olmayınca bana tekrar teklif getirildi. Allah'ın istediği oldu sonuçta." diyor.

Rolüne kendisi kadar çevresindekiler de çoktan alışmış. Bir zamanlar ona 'abi' diyenler şimdilerde 'başkanım' demeye başlamış. Ama Çakır'la ilgili sorulardan bir türlü kurtulamıyor oyuncu. 'Çakır hayatını etkiledi mi?' diye soranlara ilginç bir cevap veriyor: "Adam gibi adama çok fazla rastlanmadığı için Çakır karakterinin benim üzerimde böyle bir etki bıraktığını düşündüler. Belki de fazla ortalıkta dolaşmadığım için öyle zannettiler."

Yayınlanan her dizinin reyting rekoru kırması gerekmediğini belirten Oktay Kaynarca, sektörde daha çok deneme yanılma yöntemiyle hareket edildiğini söylüyor: "Emek verilir; ama tutulmayabilir. Birçok faktörü vardır. Geniş Zamanlar'ın reyting rekorları kırması ya da kırmaması beni ilgilendirmiyor. Tabii ki izlensin. Ama şu anda televizyondaki dizilerin mantığı, seyircileri yönlendirdiği yer fazla ters köşe. Bu televizyonculuk adına başarı mıdır başarıdır. Bu anlamda yapılan işler televizyonda seyredilir. Ama bizimki biraz daha olması gereken, güzel örnekler içeren bir proje.

"Yapılan işler illa öğretici mesaj vermek zorunda değil." diyen Kaynarca, iyi mesajlar verecek işlerin de yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Elinden geldiği kadar kötü rollerde yer almamaya çalışan Kaynarca, televizyonla ilgili de önemli tespitler yapıyor: "Kötü bir adamı oynamamaya çalışıyorum. Ama bu, oynamayacağım ya da oynadığımda kötü bir adam olduğum anlamına gelmez. Bu televizyonun cilvesi. İnsanların evine her hafta sorgusuz sualsiz, misafirliğe gidiyorsunuz. Ve onlar sizi ağırlıyorlar. Sokaktaki insanın yakınlık duyması da bundan. Eğer o illüzyonun içerisinden kurtulursa seyrettiği dizi ona bir şey vermez. Ekran hem çabuk tüketilen hem de çabuk üretilen bir yer."

'Albüm yapmam, orası gerçek Kurtlar Vadisi'

Ölümden Öte Köy Yok adlı şiir albümü de çıkaran Oktay Kaynarca, albüm ve müzik sektöründen ağzı yanmış. Albüm çıkarmanın bambaşka bir iş olduğunu söyleyen oyuncu, "Biz o işi tüm amatörlüğümüzle yaptık. O işlere fazla bulaşmak istemiyorum. Orası gerçekten Kurtlar Vadisi." diyor.

Zaman/Yusuf Bülbül
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 02:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?