22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Alişan'a çete davasından 3 yıl isteniyor

Kürşat Yılmaz'ın lideri olduğu örgüte yardım etmekten 3 yıla kadar hapsi istenen Alişan, suçlamaları kabul etmedi.

Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturduğu iddiasıyla haklarında dava açılan Kürşat Yılmaz, İbrahim Tatlıses, manken Tuğba Özay, "Banker Kastelli" olarak tanınan Abidin Cevher Özden ve işadamı Korkmaz Yiğit'in de yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, geçen celsede birleştirilen davanın sanığı Alişan dinlendi. 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki oturuma aralarında Kürşat Yılmaz'ın da bulunduğu 7'si tutuklu, 25 sanık katıldı. Birleştirilen davanın sanığı, asıl adı Serkan Tektaş olan Alişan mahkemede verdiği ifadede, "iddianamede belirtildiği şekilde suç örgütüne üye olmadığını ve böyle bir örgüte yardım etmediğini" söyledi. Alişan, "Tek derdim sanatımı icra etmek, helalinden para kazanmaktır. Ben, bu suçlamaları duyunca çok üzüldüm" dedi. 

Sanat hayatına Hilmi Topaloğlu sayesinde girdiğini belirten Alişan, Kürşat Yılmaz'ı herkesin tanıdığı kadar tanıdığını, ancak Kürşat Yılmaz'ın Topaloğlu ile beraber sahneye çıktığı yerlere gelip kendisini dinlemiş olabileceğini söyledi. Alişan, gayri meşru yollardan kendisine koruma talep etmesi konusunda Kürşat Yılmaz'dan yardım istediği iddiasını da kabul etmedi. 

Davanın iddianamesinde, birleştirilen davanın ünlü sanığı Alişan'ın Kürşat Yılmaz'ın lideri olduğu örgüte yardım etmek suçundan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. 

İddianamede, Alişan'ın İzmir'de düzenlenen bir toplantıda sahneye çıkmak için organizatör Hasan Topaloğlu ile anlaştığı, ancak sonra sahneye çıkmadığı için Topaloğlu'nun 200 bin dolarlık tazminatını ödememek için Kürşat Yılmaz'dan koruma talep ettiği belirtiliyor.


ESRA ALUS/milliyet
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?