19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Asuman Krause ifade verdi

Manken Asuman Krause, kendisini tehdit ettiği, hakarette bulunduğu ve malına zarar verdiği iddiasıyla şarkıcı Yaşar İpek hakkında açılan dava kapsamında “müşteki” sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yaşar İpek katılmadı.

Duruşmada “müşteki” sıfatıyla ifade veren Krause, İpek ile 10 ay kadar birlikte olduklarını, ancak anlaşamadıkları için ayrıldıklarını anlattı.

İpek'in ayrılığı kabul edemeyerek kendisine tehdit içerikli mesajlar gönderdiğini belirten Krause, arabasının lastiklerinin kesildiğini ve sileceklerinin kırıldığını kaydetti.

İpek'i otomobiline zarar verirken görmediğini, ancak sanığın otomobilinin kendi aracının yakınında olduğunu belirten Krause, şikayetçi olduğunu söyledi.

Asuman Krause'nin davaya müdahil olarak kabul edilmesine, cep telefonunda kayıtlı mesajların tutanağa geçirilmesine, sanığın ifadesinin alınması amacıyla yeniden çağrılmasına karar veren hakim, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Yaşar İpek'in bir süre arkadaşlık ettiği Asuman Krause'ye cep telefonuna çektiği mesajlarla hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu belirtiliyor.

Yaşar İpek'in Krause'nin 34 YM 040 plakalı aracının sağ ön lastiğini kestiği anlatılan iddianamede, İpek'in “hakaret”, “tehdit” ve “mala zarar vermek” suçlarına ilişkin eski ve yeni TCK'daki maddelerin lehine olanları uygulanarak cezalandırılması isteniyor.

Bu suçlamalara ilişkin yeni TCK'da 1 ile 7 yıl, eski TCK'da ise 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor.



aa
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 19:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?