19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

'Ay Yıldız' felsefesiyle başarı

ay yıldız1958 yılında Türkiye'nin ilk iç giyim ve mayo entegre üretim kompleksini kuran Ay Yıldız, Türk bayrağını mayo sektöründe simgeleyen bir firma olmanın gururunu yaşayarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. 

İhracata her zaman için ürün satışı değil, marka satışı olarak baktıklarını söyleyen Ay Yıldız Genel Müdür Yardımcısı Hakan Nikbay, "Bu felsefemizin temeli, isminde Türk bayrağını simgeleyen bir marka olarak yarım asırdır yaptığımız bu işte dünyada en üst noktalara gelmekti" dedi.
Nikbay, Ay Yıldız olarak yurtdışı pazarlarında birinci öncelikli olarak gördükleri bölgelerde birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, seneler önce komşu ülkelerle başladıkları ihracat organizasyonlarının daha sonra batı Avrupa'ya kadar ulaştığını ifade etti. 

Nikbay, Rusya ve çevre ülkelerde kendi mağazacılık konseptleriyle birlikte yürüttükleri çalışmaların kısa süre içerisinde yüksek başarılara ulaştığını da sözlerine ekledi. 

İç giyim ve mayo perakende sektöründe Türkiye pazarına yeni bir anlayış getirdikleri görüşünde olan Hakan Nikbay, "Kusursuz kalitemizin yurtdışındaki birçok firmanın da dikkatini çekmesi üzerine temsilcilikler konusunda görüşmeler başladı. Dünyanın önde gelen markalarını Türk kadınlarına sunma motivasyonuyla hareketlenilmiş ve zamanla bu markalar önemli ölçüde artan satış hacmine ulaşmıştır" açıklamasında bulundu. 

Ay Yıldız koleksiyonlarının moda ve tasarım açısından diğer tüm dünya markalarından çok daha özel bir tarza sahip olduğuna dikkat çeken Nikbay, "Diğer temsil ettiğimiz markalar da dahil olmak üzere dünyada hiçbir mayo markası Ay Yıldız kadar geniş bir koleksiyona sahip değildir. Aynı rafta tüm bu dünya markalarıyla beraber Ay yıldız ürünlerini satmamız 2 binden fazla modelden meydana gelen mayo koleksiyonumuza ve kalitemize olan güvenimizi göstermektedir" diye konuştu. 

Ay Yıldız'ın özgün koleksiyonlarının tüm dünyada kusursuz olarak sergilenmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen katalog çekimlerinde Ay yıldız modellerinin, dünyanın ilk on top modeli arasından seçildiğine de değinen Nikbay, bu seçimlerdeki tek hedeflerini; diğer firmaların aksine her zaman bir Türk markası olduklarını yurtdışında da vurgulamak olarak açıkladı.
Estetiğin ve rahatlığın ön planda tutulduğu Ay yıldız tasarımlarıyla, dünya mayo ve iç giyim trenlerine yön ay yıldızverdiklerini ileri süren Hakan Nikbay, koleksiyonları oluştururken Türk kadınının tercihlerini göz önünde bulundurduklarını söyledi. Koleksiyon üretiminin Türkiye'de bulunan üretim komplekslerinde tamamlandığını belirten Nikbay, "Her ürün haute couture tarzında tek tek itinayla özel olarak üretiliyor" dedi.


AY YILDIZ BU YIL DA KOLEKSİYONLARINDA İDDİALI
Türkiye'de ve dünyanın başlıca moda merkezlerinde toplam yirmi kişilik bir ekip tarafından hazırlanan ve farklı zevklere hitap eden tasarımlar, Ay Yıldız'ın dünya markası olmasını sağlayan Ay Yıldız Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çebi'nin süzgecinden geçerek üretime aktarılıyor. 

Ay Yıldız, 2006 yazında Define Adası, Plaj Terapisi, Egzotik Düşler ve Mojito Saatleri gibi birbirinden farklı hikayelere sahip koleksiyonlarıyla plajlardaki yerini almaya hazırlanıyor.
Koleksiyonda, altın, gümüş ve bakır gibi metalik renklerin yanında, pahalı taş aksesuarlarla süslenen mayolar ön plana çıkarken, düz çizgiler ve yeşilin derin tonları ilk göze çarpan detaylar. Turuncu, korallar, turkuvaz, lavanta mavisi ve yaprak yeşilleri, çiçeklerden ilhamını alan desenler, palmiye ağaçları, ekoseler ve kareli kumaşlarla Ay Yıldız, bu yaz da iddialı. Kesimlerde ise her vücut tipine uygun bikini ve mayoların yanında, özel tasarımlı mayokiniler de plajlara damgasını vurmaya hazırlanıyor. 

Her sene olduğu gibi bu sene de güzellik yarışmalarında, defilelerde ve sponsorluk organizasyonlarında yer almaya devam edecek olan Ay Yıldız'ın sezon mağazalarında fiyatlar 60 ila150 YTL arasında değişiyor. Seri sonu mağazalarındaysa daha da uygun fiyatlara bikini veya mayo satın alınabiliyor.
İtalya'da volkanik bir ada olan Stromboli'de gerçekleştirilen 2006 katalog çekimlerinde Ay Yıldız markasını Amerikan asıllı top model Kristen Pazik ve İtalyan asıllı top model Gessica Gusi temsil etti. 'Erotic Island' olarak bilinen adanın seçilmesindeki en büyük etken adanın gizemli ve çekici atmosferi. Şimdiye kadar kullanılan görüntülerden farklı olarak, doğal volkanik yapısı sonucu adanın tüm kumsalları simsiyah kumlarla kaplı. 

On gün süren çekimlerde Ay yıldız ekibi adanın çoğu balıkçı olan yerli halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Gündüz yapılan çekimlerin yanında, özel tekniklerle yapılan gece çekimlerinde adanın lavlarla oluşan kızıl görüntüsü fotoğraf karelerine yansıtıldı.
Ay Yıldız Genel Müdür Yardımcısı Hakan Nikbay, Ay Yıldız'ın, kullandığı mankenlerin isimleriyle reklam yaparak değil, her zaman koleksiyonlarıyla ön plana çıkmayı tercih ettiğini vurguladı.
Ay Yıldız gibi büyük bir marka olmanın giderleri arttırdığını belirten Nikbay, "Buna rağmen ürünlerimizi herkesin alabilmesi için makul fiyatlarla sunuyoruz. Fakat sigortasız işçi çalıştıran, kayıt dışı satış yapıp vergi kaçıran, Çin'de üretim yaptırıp kaliteden çalan firmaların ürünlerine biçtikleri fiyatlarla karşılaştırıldığımızda fiyatlarımız daha yüksek oluyor" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 20:27:42
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 18:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sima arda IP: 88.247.97.xxx Tarih : 23.08.2007 22:02:54
merhaba ben sima arda mankenlik yapıyorum avrupa ülkelerinde ay yıldız güzel bir ajanstır dünyaca ünlü bir ajans bikini ve mayo ajansı mankenleri çok başararılı zaten başarılar dilerim