22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Başarımı Oktay'a borçluyum

Altın Portakal'dan ödülle dönen Özgü Namal, başarısında sevgilisi Oktay Kaynarca'nın payı olduğunu söyledi.

Bu yıl "Beynelmilel", "Polis" ve "Mutluluk" filmlerinde başrol oynayan, geçtiğimiz ağustos ayında 13. Saraybosna Film Festivali'nde jüri başkanlığını usta İngiliz aktör Jeremy Irons'ın yaptığı büyük jüride görev alan Özgü Namal, sinemayla geçen bir yılın sonunda gelen Altın Portakal ödülüyle bir hayli mutlu.

44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "Mutluluk" filmindeki performansıyla ’En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanan Özgü Namal, "Ödülümü benim kadar, ailem de hak etti. Başarımı ve oyunculuktaki istikrarımı ise Oktay’ın sürekli yanımda olmasına borçluyum" diyerek sevgilisi Oktay Kaynarca’nın ödülde pay sahibi olduğunu söyledi.

Bu yıl "Beynelmilel", "Polis" ve "Mutluluk" filmlerinde başrol oynayan, geçtiğimiz ağustos ayında 13. Saraybosna Film Festivali’nde jüri başkanlığını usta İngiliz aktör Jeremy Irons’ın yaptığı büyük jüride görev alan Özgü Namal, sinemayla geçen bir yılın sonunda gelen Altın Portakal ödülüyle bir hayli mutlu. "Yaptığınız işin farkına varılması, birileri tarafından alkışlanması ve bir de ödüllendirilmesi gerçekten güzel bir duygu" diyen Namal, sorularımızı yanıtladı:

n Ödül almak sizin için önemli midir?

- Her şey çok çabuk unutuluyor ama bu hiçbir zaman -en azından benim için- aldığım ödüllerin değerini düşürmüyor. Çünkü kabul etmek gerekiyor ki, bu bütün dünyada böyle. Film festivalleriyle Oscar’ı karıştırmamak gerek. Oscar bir film festivali değil, tüm dünyaya damgasını vurmuş, o yılki en iyilerin değerlendirildiği bir ödül organizasyonu. Festivaller ise bütün dünyada halktan biraz kopuk. Dolayısıyla sokaktaki insanın ödülleri hatırlamaması çok olağan. Biz dünyadaki bütün profesyonel festivaller gibi kendi festivalimize de gereken değeri veriyoruz.

n Geçtiğimiz günlerde ünlü bir tiyatrocumuz, "Ödüller hiç önemli değil. Ben ödül falan istemiyorum, ben sadece halk ve basın tarafından saygı görmek, önemsenmek istiyorum" dedi. Siz ne dersiniz...

- Ben zaten önemseniyorum. Ödülleri de önemsiyorum.

n Ama gazetelerde "Portakalı önemsemiyorum" gibi bir ifadeniz yer aldı. Benim ödül gecesinden anımsadığım "Baba sen kazandın" sözüydü.

- O mütevazılıkla söylenmiş sözlerdi. ’Önemsemiyorum’ da demedim ayrıca. ’Baba sen kazandın’ dememin sebebi, babamla iddiaya girmiştik o ’Alacaksın’ demişti ben de ’Tahmin etmek için erken’ demiştim. Sahnedeki seslenişimin nedeni benimle beraber, babamın da kazanmış olmasıydı.

BENİM ÖDÜLÜM ANNEMLERDE DURUYOR

n Atıf Yılmaz, bir röportajında "Ödüllerinizi saklıyor musunuz" sorusuna, "Ben arşiv yapmam, mesela Altın Portakal aldım, onu kapı arasında takoz olarak kullanıyorum" demişti...

- Ben ödülümü alır almaz hemen annemle babama götürdüm, onların evinde duruyor. En az benim kadar onlar da kazanmış sayılır bu ödülü. Çünkü üstümde çok emekleri var. Onlar olmasaydı, ben bu ödülü alamazdım.

n Ödül gecesi herkes sizin heyecansız halinizi konuşuyor. Yoksa ödül alacağınızı biliyor muydunuz?

- Hayır ödül alacağımı bilmiyordum. Çok heyecanlıydım, sadece belli etmemeye çalışıyordum, benim yapım böyle. Tabii ki sürpriz oldu, ben de herkes kadar bekliyordum ama emin değildim.

n Nurgül Yeşilçay ile aranızda bir rekabet ortamı yaratılmaya çalışıldı. Hatta siz bu konuda "Yaşamın Kıyısında" Cannes’da ödül aldı. O yüzden bir sıfır önde başlıyor dediniz....

- Ben bu lafı film için söyledim. "Yaşamın Kıyısında", Cannes’da "En İyi Senaryo" ödülünü aldığı için Altın Portakal’da "En İyi Film" kategorisinde güçlü bir adaydı. O yüzden ’Mutluluk’a karşı 1-0 önde’ dedim. Bir yanlış anlaşılma oldu.

n Siz kendi oyunculuğunuzu beğeniyor musunuz?

- Özgü Namal fena bir oyuncu değil. İnsan kendini anlatınca güzel olmuyor, başkaları anlatınca daha güzel. Oyunculuğumla ilgili en güzel sözleri, dostlarım söyledi zaten...

n Ödülü saymazsak, "Mutluluk"un sizin için önemi nedir?

- "Mutluluk", Meryem karakterinden dolayı, bir roman uyarlaması olduğu için, iyi oynandığı ve iyi çekildiği için bende çok özel bir yeri var.

n Peki, sırada hangi yeni projeler var?

- Yeni yılda sinema ve tiyatro projeleri var, reklam kampanyam devam ediyor. Çok iyi bir dizi teklifi gelirse oynarım, yoksa dinleneceğim.

n Ya Oktay Bey ne diyor? Ödüllü bir sevgilisi var. Hani boynuz kulağı geçer misali... Aranızda bunun esprisini yapıyor musunuz?

- Tabii ki ödül almamdan dolayı gurur duyuyor. Oktay bana bu konuda her zaman destek olmuştur. Başarımı ve oyunculuktaki istikrarımı, onun sürekli yanımda olmasına borçluyum.

Kelebek
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 08:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?