19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Bayülgen'e sert cevap

Okan Bayülgen'in, 'Reklamcılar Tahtaya' isimli paneldekadın güzelliğinin, gay bakış açısına sahip fotoğrafçılar tarafından gölgelendiğini iddia ederek, "Kadına, erkekçe bakan kalmadı. Çünkü kadına bakış açısı artık çok ib..leşti. Bu yeni bakış açısı kadının güzelliğini gölgeliyor, azaltıyor. Ben buna karşıyım. Ben de aslında bir homofobiğim. Tabii fotograf açısından" demesine ünlü footğrafçılar yanıt verdi.

Nihat Odabaşı:

O bölgesinde sorunu var galiba

Turkiye'de moda fotoğrafçılığı bambaşka açılarla konuşulması gerekirken, Okan gibi birinin yersiz polemikleri yüzünden sektörün bu tarz ucuz platformlara çekilmesi beni rahatsiz etti. Çok yakın bir dönemde, bir davette Okan ile karşılaştık. Oldukça şişmanlamış, uzun saçları, kirli tırnakları, yorgun ve bitkin haliyle şov dünyasında yer alan medeni bir erkek için, oldukça bakımsız görünüyordu. Estetik kavramından yoksun dolaşan biri olarak kadını güzelleştirmekten söz etmesi, bir hayli komik. Keşke önce biraz kendine baksa, ilk insan görüntüsünden bir çıksa. İçindeki kötülük artık dış görünümüne değil, diline de vurmuş durumda. Herhalde erkekliği TSE ile onaylı diye düşünüyorum. Onun bu kadar çok bel altına yoğunlaşmasını, o bölgesindeki ciddi bir rahatsızlığı olarak düşünüyorum. Bence bir ara versin, yurtdışına gidip rahatlasın. Ve bizde onun saçma sapan açıklamaları için cevap vermekle vakit kaybetmeyelim...

Lara Saygıgan :

Seksist bir yaklaşım
Ben gay fotoğrafçıların kadını çirkinleştirdiğine asla inanmıyorum. Okan durup durup bir şeyler çıkartıyor. O gay fotoğrafçıların kadınları çirkinleştirdiğine inanıyorsa, bazıları da Okan'ın kadınları çirkinleştirdiğine inanıyor. Bunlar, polemik yaratmak için söylenmiş sözler. O erkek, bu gay gibi ayrımlarda bulunmak çok seksist bir yaklaşım. Sonuçta herkes işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 20:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?