26
Nisan
2024
Cuma
MAGAZİN

Belçika'nın tesellisi de Hadise

Hadise  finalde

Hadise, Moskova'da düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında yarı finalde sahne aldı. Performansıyla büyük beğeni toplayan Hadise, 16 Mayıs'taki finalde yarışmaya hak kazandı.

Moskova'da düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye'yi ‘Düm Tek Tek’ isimli şarkısıyla temsil edecek olan Hadise ilk sınavını bu akşam verdi.

Yarı final mücadelesinde sahne alan Hadise gösterdiği performans ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

FİNALDEYİZ

Finale kalan ülkeler açıklandığında ilk olarak Türkiye'nin adı okundu ve Hadise 16 Mayıs'taki finalde yarışmaya hak kazandı.

FİNALE ÇIKAN ÜLKELER

Türkiye
İsveç
İsrail
Portekiz
Malta
Finlandiya
Bosna - Hersek
Romanya
Ermenistan

Hadise,  9. sırada sahne aldığı yarı final yarışmasında 17 ülke sanatçılarıyla yarıştı.

TARTIŞILAN KOSTÜM

Hadise’nin merakla beklenen kostümü iki parçadan oluşuyor. Kırmızı kostüm, göbeği açıkta bırakıyor. Kostümünün üzerinde aksesuar olarak altın kaplama bir kemer kullanılmış. ‘Modern çağın dansöz kıyafeti' olarak adlandırılan kostümün kumaşlarının İtalya’dan özel olarak getirtildi. Hadise'nin ayakkabısı da Swarovski taşlarıyla süslendi. Kostüm, Türk asıllı Belçikalı stilist Mahmut Karadağ’ın imzasını taşıyor.

HADİSE SAHNEDE KAYBOLDU 

Eurovision'daki temsilcimiz yarı finalde sahneye çıktı ve şovunu yaptı...
Akıllarda ise, böyle önemli bir gecede Hadise'nin başarısının yanında ekrana takılan aksaklıklar oldu. Hadise'nin kostümü ile aynı renkte olan sahne dekoru ve ışıkları, haftalardır hazırlanılan sahne performansına gölge düşürdü. Hadise'nin merakla beklenen kıyafeti de eleştiri alırken, sahnedeki tek erkek vokalist, Eva Smeenk'in giymiş olduğu dansöz kıyafeti ve tüm ekibi bastıran sesi de yarı final gecesinde en çok konuşulanlar oldu.

BELÇİKA'NIN TESELLİSİ DE HADİSE

Belçika'nın tesellisi "yarı Belçikalı yarı Türk" Hadise'nin finale birinci sırada yükselmesi oldu.

Gazeteler, "Belçika değil Hadise finalde", "Belçika takıldı Hadise hedefe ulaştı" şeklinde başlıklarla haberi verirken, televizyonlarda bol bol Hadise'nin yarışma görüntüleri ve röportajları yayımlandı.

Eurovision'un ilk yarı finalinde elenmesi beklenen Portekiz dışında sürpriz yaşanmadığı konusunda birleşen Belçika basını, Hadise'nin "bulaşıcı Düm tek Tek şarkısıyla" temsil edilen Türkiye'nin zaten yarışmanın en büyük favorilerinden olduğuna dikkati çekti.






 

..
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 00:30:37
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?