28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

Binbir Gece'ye ahlak ayarı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir üyesinin şikayeti üzerine, 'Binbir Gece' dizisi hakkında 'toplumun ahlaki yapısı ile örf ve adetlerine uygun olup olmadığı' konusunda inceleme başlattı. 

Salı günü başlatılan incelemenin ardından dizi hakkında bir rapor hazırlanacak. RTÜK kulislerine yansıyan yorumlara göre, kurul üyelerinin büyük bölümü, diziye ceza verilmesi görüşünde. Üyelerin, bu yöndeki kanaatlerini geçen hafta yapılan toplantıda ortaya koyduğu belirtildi. Son kararın, önümüzdeki hafta verilmesi bekleniyor.

Başrollerini Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci'nin oynadığı dizinin ilk bölümü büyük tartışmalara neden olmuştu. İlk bölümde, genç ve dul bir kadın olan Şehrazat (Bergüzar Korel), lösemi hastası çocuğunun tedavisi için ihtiyaç duyduğu 150 bin doları patronu Onur'dan (Halit Ergenç) borç olarak istiyor, ancak Onur, bu parayı kendisiyle bir gece geçirmesi karşılığında verebileceğini belirtiyordu. Teklifi kabul eden Şehrazat, dizinin ikinci bölümünde patronuyla bir gece geçiriyordu.

Sokağa inmesi hata

AKŞAM'a konuşan RTÜK Üyesi Şaban Sevinç, 'Bana göre bu bir fikir ve sanat eseridir, bir filmdir. Benzer yabancı filmleri daha önce izlemiştik. Ahlaksız Teklif gibi... Bu dizide yasadışı bir şey göremiyorum. Ancak, dizinin o sahnesinin tartışma programlarında sündürülmesi ve sokak röportajlarında tartışılması hoş değil' dedi. RTÜK'ün, diziye ilk etapta uyarı cezası verebileceği belirtiliyor.




Akşam/Ali Ekber ERTÜRK
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2006 Cumartesi 09:34:25
Güncelleme :9 Aralık 2006 Cumartesi 09:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim KIRALİ IP: 88.242.245.xxx Tarih : 9.12.2006 16:57:40
Binbir Gece dizisi bir an önce yayından mutlaka kaldırılmalıdır çok kötü bir örnektir. Her paraya sıkışan kendini satacakmı?