15
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Bir aşk tanrıçası

Yarın akşam Çeşme Açıkhava'da konser dizilerine başlayacak olan Göksel ve Ferhat Göçer, Kelebek'e konuştu.

Çok uyumlu bir ikili oluşturduklarını belirten iki ünlü şarkıcı, birbirlerinden övgüyle söz ettiler. Göksel, Göçer'in hak ettiği yere ulaştığını söyledi. Göçer ise Göksel'i aşk tanrıçasına benzetti: "Göksel, son yıllarda erkeksileşen kadınların karşısında benim gözümde bir aşk tanrıçası gibi duruyor. Bir ışık gibi parlıyor."

Çeşme, Antalya, İstanbul ve Ankara’da birlikte yaz konserleri vereceksiniz, hayırlı olsun... Bu proje nasıl ortaya çıktı?

- Göksel: Ben Ferhat’ı senelerdir takip ederim. Yaptığı işleri ve yorumculuğunu çok beğeniyorum. Bir iki programda kendisiyle karşılaştık.
O programlar sırasında birlikte konser verme fikri Ferhat’ın kafasında oluşmuş. Ferhat bu fikrinden bahsedince ben de birlikte şarkı söylerken ses uyumunu güzel sağladığımızı fark ettim. Sonraki gelişmeleri Ferhat anlatsın...

- Ferhat Göçer: Biz zaten daha önceden arkadaştık. Göksel’e birlikte konser verme fikri onu "Sarı Sıcak" programına konuk ettiğimde aklıma geldi. Çünkü programda şarkı söylerken Göksel’in çok sıcak bir elektriğinin olduğunu fark ettim.
İkimiz de aslında pop müziğinin farklı yerlerinde alternatif formatta müzik yapıyoruz. Popun farklı yerlerinde iki farklı duruşa sahip iki müzisyeni sahnede, tek bir sentezde buluşturmak ana fikrimdi.

Peki, konserler nasıl bir konsepte sahip olacak?

- Göksel: Performanslarımızın yüzde 80’i ortak orkestraların birlikte çalmalarından çıkacak sound ve tarz olacak. Her ikimiz de sekizer parça okuyacağız. Ayrıca düet yapacağımız parçalarımız da olacak. Uzun yıllar birbirimizi tanımamız, müziğimizi sevmemiz ve sahne tecrübesi kazanmamızdan dolayı projemizi gerçek bir konsept konser haline getireceğiz.

Birbirinizin parçalarını da okuyacaksınız değil mi?

- Ferhat Göçer: Evet. Ben Göksel’in en çok ’Sabır’, ’Günün Birinde’ ve ’Uzun Uzun Yollar’ şarkılarını seviyorum. Benim özellikle Göksel’in sesine yakıştırdığım ve söylemesini istediğim parçam ise ’Yastayım’.

- Göksel: Ben de Ferhat’ın sesine "Günün Birinde" adlı şarkımı çok yakıştırıyorum.

Bu yıl ikinizin de albümleri iyi satıyor. Göksel, siz avangard ama dişi kadın tarzındasınız bu sene...

- Göksel: Evet, son birkaç yıldır enerjimi yüksek hissediyorum. Şu an hem müzikal hem de iç enerji anlamında benim için yepyeni bir şeylerin başladığı bir dönem.

Birlikte vereceğiniz bu konserlerin size müzikal anlamda ne gibi getirileri olacak?

- Göksel: Ferhat’la vereceğim konserlerin beni başka bir kulvara götüreceğini hissediyorum. Çünkü müzikal anlamdaki her yeni birliktelik bana bir şey katıyor. Tarzım dışında müzik yapan insanlarla sık sık ortak bir şey yapmaya çalışıyorum. Ferhat’ta benim gözlemlediğim kadarıyla böyle bir şey yapıyor.

Ferhat Göçer’in yeni albümünü nasıl buldunuz?

- Göksel: Ben Ferhat’ın müzikal geçmişini çok iyi biliyorum. İyi bir şey varsa halk onu görüyor ve ödülünü veriyor. Bu yıl müzik piyasasında Ferhat için iyi bir yıl. Hem yetenekli hem zeki. Yıllar önce hiç albümüm yokken Ferhat’ı bir bar programında dinlemiş ve çok etkilenmiştim. Günlerce arkadaşlarıma Ferhat’ın ’Kalamış’ı nasıl harika söylediğini anlatmıştım. Aradan 10 yılı geçti ve Ferhat şu anda hakkettiği yerde.

- Ferhat Göçer: Ben Göksel’in yumuşak ve ılık bir kişiliğinin olduğunu hissediyorum. İnsanlar bu özelliğin karşı taraf tarafından bilinmesinden dolayı zayıf düştüklerini düşünüp önlerine bir duvar örerler. Ben Göksel’deki o savunma kalkanlarını saydam olduğunu görüyorum.

Göksel, son yıllarda erkeksileşen kadınların karşısında benim gözümde aşk tanrıçası gibi duruyor. Bir ışık gibi parlıyor.

- Göksel: Benim en büyük aşkım sahnede olmak. Ona duyduğum tutkuyu hiçbir insana duyamadım. Sahneye çıkmadan hazırlanırken bile çok keyif alıyorum, dua etmek, ayin yapmak gibi bir durum benim için. Belki çoğu şarkıcı için dik durmak, kendini beğenmek gerek ama ben kendimi sahnede tam tersine bırakmak istiyorum.

Konserde rock balad’lar ve bir de Orhan Gencebay’dan bir parça okumayı düşünüyormuşsunuz. Doğru mu?

- Ferhat Göçer: Birlikte söyleyeceğimiz türküler ve şarkılarımızın yanı sıra bir de Orhan Gencebay’ın ’Mevsim Bahar Olacak’ şarkısına düet yapabiliriz.

- Göksel: Şu anda her şeyin yolunda gitmesi için çalışıyoruz. Umarız her şey güzel olur.

Dilek DALLIAĞ /Kelebek
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 12:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?