20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Bir kızı öptü 1 numaraya çıktı

Kilise gönüllüsü ailenin ilahi söyleyen kızı, tarzını değiştirip lezbiyen şarkısı yaptı, ABD’de 7, İngiltere ve dünya listelerinde 5 haftadır 1 numara. Katy Perry’nin daha önce çıkardığı dini müzik albümü, lezbiyen kaçamağını anlattığı şarkısı kadar ilgi çekmemişti. Kilise ayakta. Zaten en büyük hayranı da aforozlar kraliçesi Madonna.

Katy Perry sanki Madonna’nın manevi kızı. Tanrı’nın şanslı kulu olmalı. Popun kraliçesi, adı sanı duyulmadık bu yeni kızı favori şarkıcısı ilan ettiğinde, daha albümü bile çıkmamıştı. Aslında çıkmıştı ama kilise ilahileri söylediği bu ilk albümü, lezbiyen kaçamağını anlattığı "I Kissed a Girl" şarkısı kadar hayran toplamamıştı. Şarkısında bir kızla öpüştüm, hoşuma da gitti diyen Katy Perry ABD’de 7, İngiltere ve dünya listelerinde 5 haftadır 1 numara.

Aforoz mağduru Madonna’nın bu kıza kol-kanat germesi anlaşılır: Tıpkı kendisi gibi Katy Perry de kiliseden çıkan seks ilahesini temsil ediyor. Madonna vaktiyle "Like A Virgin" şarkısıyla nasıl bekaret tabusuna saldırdıysa, kariyerinin başlangıcındaki Katy Perry de 25 yıl sonra eşcinsellik tabusuna kılıç sallıyor. Madonna’nın bu sempatisi anlaşılır da peki dünya neden tutuyor? Klibinde bile kız kıza oynaşan Katty Perry hemcinslerini cesaretiyle yakalarken, batılı orta sınıf erkeği için de biçilmiş fantezi.

KİLİSE TEPKİ GÖSTERDİ


Lezbiyen şarkısına ilk tepki Ohio eyaleti Havens Corners Kilisesi’nden geldi. Kilise tepkisini ortaya koymak için şarkının sözlerini "Bir kızı öptüm, hoşuma gitti ve cehenneme gittim" olarak değiştirdi. Ama eleştirmenler sakin bakışlı bu şeytanın sesini ve müziğini beğeniyor. Beğenmeyip ne yapsınlar? Dinleyici, şarkıyı tam 20 farklı ülkede 1 numaraya çıkarttı. I Kissed A Girl öyle bir fenomen ki Yeni Zelanda radyosu The Edge, şarkıdan esinlenip en kalabalık kız kıza öpüşme organizasyonu düzenledi. Dünya starlarının korkulu rüyası, kimseleri beğenmeyen dedikodu blogcusu Perez Hilton bile Katy’yi albüm tanıtım partisini sunacak kadar çok seviyor.

KATY’DEN İNCİLER


I Kissed A Girl (Bir kızla öpüştüm)

It’s not what I’m used to (Alışık olduğum bir şey değil)

Just wanna try u on (Sadece seni denemek istiyorum)

I’m curious for you (Seni merak ediyorum)

Caught my attention (Dikkatimi çektin)

I kissed a girl and I liked it (Bir kızla öpüştüm ve hoşuma da gitti )

The taste of her cherry chapstick (Kiraz tadındaki rujunun tadı)

I kissed a girl just to try it (Sadece denemek için bir kızla öpüştüm)

I hope my boyfriend don’t mind it (Umarım erkek arkadaşım bozulmaz.)

ALBÜMÜ BU HAFTA TÜRKİYE’DE


Santa Barbara, California doğumlu Katy Perry’nin önlenemez yükselişi, Kasım 2007’de yayımlanan "Ur So Gay" single’ıyla başladı. Ardından yanına Lukasz Dr. Luke Gottwald, Max Martin and Cathy Dennis ve Dr. Luke (Avril Lavigne, Pink, Kelly Clarkson) gibi isimleri alarak ilk albümünün hazırlıklarına başlayan Perry, haziranda One of The Boys’u müzikseverlerin beğenisine sundu. Albüm bu haftadan itibaren Türkiye’de de tüm müzik marketlerde.

KATY PERRY’NİN REKORLARI


One Of The Boys, Billboard listesine 9 numaradan girdi ve hálá ilk 15’teki yerini koruyor.

I Kissed A Girl, Billboard listesinde bir numaraya ulaşan 1000. rock single’ı.

Ciara’nın 4 sene önce Billboard single listesine 1 numaradan girişinden beri bunu başaran ilk kadın sanatçı.

7 haftadır Billboard single zirvesini kimseye kaptırmayan Perry, Beatles’ın "I Want To Hold Your Hand" single’ından beri bunu başaran ilk Capitol Records sanatçısı.

MTV, Video Music Awards 2008’de En İyi Kadın Video ve En İyi Yeni Sanatçı dallarında Perry’i aday gösterdi.

I Kissed A Girl, 24 Haziran’dan beri TRL listesinin tepesinde.

I Kissed A Girl internetten 150 bin kere indirilerek Amerika iTunes download listesinin tepesine oturdu. Şarkı ayrıca Avustralya, Avusturya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Hollanda, İrlanda, Lüksemburg, Yeni Zelanda, İsveç, İsviçre ve İngiltere’de de en çok indirilen şarkı.

İngiltere single listelerine de 1 numaradan giren I Kissed A Girl, Avustralya (platin plak), Kanada (çift platin plak) ve İsveç single listelerinde bir numarada.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 11:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?