27
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Bodrum'da koruma ablukası

Onlar da Bodrum'u seçti

Suudi Prens ve ailesi Bodrum gecelerinde

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne 5 günlük tatil için gelen Suudi Arabistan Prensi Abdülaziz Bin Muhammet Bin Faad Bin Al Saud, eşi Prenses Jawahir Bin Naif Al Saud, oğlu ve yeğenleriyle gündüz lüks yatlarla mavi yolculuğa çıkıp, geceleri barlarda eğleniyor. Suudi Prens ve ailesi dün gece Fatih Erkoç'u dinleyip eğlendi. Prens ve ailesi eğlence mekanından çıkarken yüzlerini havlularla örterken, Suudi korumalar da şemsiyelerle gazetecilerin görüntü almasını önledi. Bazı Türk gazeteciler tartaklandı.

Suudi Prens ve ailesi Bodrum gecelerinde

Geçen cuma günü Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi'ne ait özel uçakla yanında eşi Prenses Jawahir Bint Naif Al Saud, oğlu Prens Khalad Bin Muhammed Bin Fahad Bin Al Saud ve yeğenleri ile birlikte geldikleri Bodrum'da, Yalı Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Kempinski Barbaros Bay Hotel'e yerleşti. Suudi prens ve ailesi, gündüzlerini lüks yatlarla çıktığı mavi yolculukta geçiriyor. Prens ve ailesinin hangi teknede bulunduğunun anlaşılmaması için iki motoryat ve bir ahşap guletin daha Barbaros Koyu'na getirildiği görüldü. Suudi prens salı günü öğle saatlerinde yat ile Orak Adası, Kisebükü Koyu ve Sedir Adası'nda denize girerken, oğlu ve yeğenleri de su kayağı ve jet ski yaptı. Akşam saatlerinde ise prens ve ailesi soluğu Milta Marina Yacht Kulüp'te aldı. Prens ve ailesi Bodrum Kalesi manzaralı restoranda, Gökova'dan özel olarak getirilen lağos, istakoz ve mevsim salatasından oluşan yemeklerini yiyip, ünlü caz sanatçısı Fatih Erkoç ve orkestrasının 1970 ve 1980'li yılların klasiklerine kadar uzanan zengin repertuvarını dinledi.

HAVLUYLA YÜZLERİNİ KAPATTILAR
Prens ve ailesinin Bodrum'a gelişi sırasında Milas- Bodrum Havalimanı'nda yaşanan gerginlik, Bodrum sokaklarında da devam etti. Prensin Marina Yacht Kulüp'te caz dinleyip eğlendiğini öğrenen gazeteciler Neyzen Tevfik Caddesi'nde görüntü almaya çalışırken, Türk ve Suudi korumaların şemsiyeli engellemesi ile karşılaştı. Bazı Suudi korumaların Türk gazetecilere şemsiye ile vurmaları üzerine gerginlik tırmandı. Suudi Arabistan elçiliğinde görevli olduğunu söyleyen Türk korumaların, "Kameraları alın buradan, maymuna döndük" diye bağırmaları dikkat çekti.

Yaklaşık 3 saat mekanda eğlenen Suudi prens ve ailesi dışarıya çıkarken, korumaların caddeyi kapatması üzerine yaklaşık 10 dakika trafik durdu. Bazı sürücüler klakson çalarak durumu protesto etti. Suudi Prens ve ailesi ise havlularla yüzlerini kapatıp gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almasını engellemeye çalıştı.

 

Vatan
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:12:43
Güncelleme :8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?