22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

‘Boşuna okumuşum’’

Aşkın Nur Yengi, müzik eğitimi almamış şarkıcıların ön plana çıkmasından rahatsız

14 AĞustos’ta İstanbul Açıkhava’da birlikte sahneye çıkacağı Yaşar ile bir basın toplantısı düzenleyen Aşkın Nur Yengi, sadece polemikle gündeme gelen meslektaşlarına ateş püskürdü: “Erken kalkan albüm yapıyor. Evde çalışan hanım bile ’Kızımın sesi çok güzel, kaset yapar mısınız?’ diyor. Kaset yapmanın sakız çiğnemek gibi bir şey olduğunu sanıyorlar. Şarkılar da tükeniyor. Çünkü herkes herkese şarkı dağıtıyor. Albüm aşamasındayım, gelen bestelerin hepsi birbirine benziyor. Konservatuarı boşuna okumuşum. 25 yıllık müzikal geçmiş boşunaymış.”

Popçular arasındaki polemiklerin tiraj korkusundan kaynaklandığını belirten Yengi şöyle konuştu: “Kasetler satmadığı için şarkıcılar birbirilerine karşı polemikler yaratıyor. Müzik ahlakını bir kenara itip hayatı devam ettiremeyiz. Bununla ilerlemeyi tercih edenler var.”

İmaj gibi bir derdim yok

Albüm öncesi imaj yenileme gibi bir alışkanlığının olmadığını ifade eden ünlü popçu şunları söyledi: “Ben klasik bir kadınım. Başka bir elbise giyerek suni bir görüntü yaratmak bana göre değil. Benim görevim sadece şarkı söylemek. Onun dışındakiler beni aşar.” Yengi, ayrıca sürekli kıyaslandığı Sertab Erener’le de aynı kulvarda olmadıklarını söyledi.
Nur Gülmez Bel/VATAN
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 08:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?