16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Burak'ın Komple'si

Güney Amerika’dan şarkı aldı, gidişatı “Komple'' değiştirdi...

 
“Komple'' bu yazın en büyük hit şarkılarından biri olmakla kalmadı, Burak Kut’un müzik kariyerine de bir hayat öpücüğü kondurdu. Yedi yıl aradan sonraki ilk albümüne de bu şarkının adını veren Kut böylece belki de ilk şarkısı “Benimle Oynama'' günlerinden beri en popüler dönemini yaşar oldu.


Bu görkemli dönüşün arkasında iki önemli isim var: Biri Sezen Aksu. “Komple''nin sözlerini yazan Aksu’nın aynı zamanda Kut’a bu albümde “danışmanlık'' hizmeti verdiği de biliniyor.


Diğer önemli kişi ise çok uzaklardan, Porto Rico’dan… Birkaç yıldır dans listelerinde önemli yer tutan reggaeton tarzı müziğin ünlülerinden Daddy Yankee. En çok, 2004 tarihli “Barrio Fino'' albümünde yer alan “Gasolina'' şarkısı ile tanıdığımız Daddy Yankee (ya da gerçek adıyla Ramon Ayala), “Komple''nin orijinal hali olan “Rompe''yi söyleyen adam.


Latin Grammy ödülü sahibi Daddy Yankee ayrıca geçen yıl ABD’nin ünlü Time dergisi dergisi tarafından en etkili 100 kişi arasında gösterilmişti.


Görünüşe bakılırsa Time dergisi haklıymış; Daddy Yankee şarkısıyla on binlerce kilometre ötedeki Burak Kut’un hayatını bile etkiledi

ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 14:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?