1
Haziran
2024
Cumartesi
MAGAZİN

Canlı final için 750 bin YTL


‘Binbir Gece’nin canlı yayınlanacak sezon finali için 750 bin YTL gibi rekor bir bütçe ayrıldı



Başrollerini Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun ile Ceyda Düvenci’nin paylaştığı, Kudret Sabancı’nın yönettiği ‘Binbir Gece’nin sezon finali 3 Haziran Salı akşamı yayınlanacak. 150 kişilik teknik ekip ve 8 kamera ile çekilecek dizinin ilk yarısı banttan, düğün sahnesi ise bir ilk gerçekleştirilerek canlı yayınlanacak. Sezonun son bölümünde Şehrazat görkemli bir düğün yapmak isteyecek. Ancak son anda vazgeçip “Neden evimizin bahçesinde dostlarımızın katıldığı bir düğün yapmıyoruz” diyecek. Ve önceden hazırlığı yapılan bahçedeki ‘gerçek canlı düğün’e bağlanılacak. Böylece banttan başlayan ‘Binbir Gece’ canlı yayınla sezona veda edecek.

Dizinin sezon finali 750 bin YTL’ye malolacak. Normalde bir bölümü 500 bin YTL’ye malolan dizi için 250 bin YTL ek bütçe ayrıldı. Düğün sahnesi için anlaşma yapılan catring firması düğüne katılacak toplam 350 kişiye hizmet verecek. Hiçbir sorun yaşanmaması için catring şirketinden gelen servis yapacak garsonlar bile prova yapacak. Canlı yayına çok sayıda sürpriz sanatçı, Kanal D üst düzey yöneticileri de katılacak. Mehmet Ali Birand, Kanal D Programlar Müdürü İrfan Şahin ve Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı da düğüne davetli. Düğün sahnesinde Nükhet Duru, İlhan Şeşen ve Ferhat Göçer sahneye çıkacak.

Sakın oyunculara gerçek isimleriyle hitap etmeyin!’

Yönetmen Kudret Sabancı’nın tek korkusu canlı yayınlanacak düğünde konukların oyunculara gerçek isimleriyle hitap etmesi. Sabancı “Dizinin son 50 dakikası canlı yayınlanacak. İlk 20 dakikanın ardından reklam girecek. Ardından 20 dakika daha canlı düğün ve bir reklam arasından sonra son 10 dakika yine düğün yayınlanacak. Tek düşüncemiz konukların oyunculara dizideki isimleri yerine gerçek isimleriyle hitap etmeleri. Başka bir sıkıntı yok. Senaryonun özünden kopmayacağız ama tamamen bağlı da kalmayacağız. Doğaçlama akacak diyebilirim. O gece en çok ihtiyaç duyacağım şey hem dramadan hem de canlı yayından anlayan bir reji ekibi. Bazı yönetmen arkadaşlarım ben teklif etmeden yardıma geliyor” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?