22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Cem Yılmaz'a siyah Etox

Otomobil tutkunu olan Cem Yılmaz, siyah ve 272 beygirlik özel yapım Etox için 150 bin YTL ödeyecek

Otomobil tutkunu ünlü şovmen Cem Yılmaz, Türkiye'nin ilk yerli spor otomobili Etox için Ertex Oto'ya sipariş verdi. Cem Yılmaz, şirketten siyah ve 272 beygir gücünde bir Etox istedi. Spor otomobil koleksiyonu olan Yılmaz'ın otomobili 2008 sonunda teslim edilecek. Dün Türkiye'nin seri üretim izni verilen ilk yerli spor otomobili Etox'un lansmanı yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tanıtılan otomobilin adı da Etox Zafer oldu. Yaklaşık bir ayda dokuz adet sipariş alan otomobile özellikle ünlüler ilgi gösteriyor. Müşteriler arasında Murat Göğebakan ve Yavuz Bingöl de var.


Yılmaz, 12 yılda tahminlere göre 91. aracını aldı. Her 3-5 ayda bir otomobil alıp satan ünlü komedyenin koleksiyonuna eklediği son otomobil Porsche 911 Carrera'ydı. Bu otomobilin plakası da öncekiler gibi adının ve soyadının baş harflerini taşıyordu. Yılmaz'ın genellikle siyah olan koleksiyonunda Porsche 911 Turbo, 911 GT3, 911 Carrera 4S, Mini Cooper S Turbo, bir antika Anadol, üç Maxi Scooter motosiklet, bir Piaggio üç tekerli motosiklet ve bir cip var.

Megane motoru var
Şimdiye kadar özellikleri açıklanmayan Etox'ta, Renault'nun Megane modelinde kullanacağı 1.9 litrelik ve 125 beygirlik dizel motor bulunuyor. Ertex, Cem Yılmaz hariç şimdiye kadar tüm siparişleri bu motor seçeneğiyle almış. Bu motor dışında BMW'den alınan 225 ve Volvo'dan alınan 272 beygirlik benzinli motor seçenekleri var. Cem Yılmaz 272 beygirlik benzinli Volvo motorunu tercih etmiş. Etox'un fiyatı 85 bin YTL'den başlıyor. Ancak Yılmaz'ın istediği motorla otomobilin fiyatı 150 bin YTL'ye çıkıyor. Etox'un proje koordinatörü olan ve tasarımını yapan Konya Selçuk Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu Tarkan Ustael, araca 450 beygirlik motor bile uygulayabildiklerini söylüyor.

20 yıldır otomobil dekorasyonu yapan şirketin Ankara'daki showroom'unun altında üretilen Etox için ikisi mühendis olmak üzere 46 kişi çalışıyor. Gelecek yıl üretimin İstanbul'a kaydırılması hedefleniyor. Şirket yılda 12 adet satış hedefliyor. Araçların teslimi ise 2008 sonu ya da 2009 başında yapılacak.

İsteyene geyik derisi koltuk ve döşeme
Etox Zafer'de radyo CD çalar, sis farları, krom kaplı egzoz çıkışı, çift hava yastığı, ABS, çelik barlar, klima ve deri direksiyon standart. Araca ayrıca isteğe göre kişiye özel renkte döşeme yapılıyor. Şirket geyik derisini de opsiyonel olarak sunuyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 20:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?