19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Cherie Blair'in çıplak pozu

İngiliz The Times gazetesi, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'in 20'li yaşlarında stajyer avukatlık yaparken bir ressama çıplak poz verdiğini bildirdi. 

Halen İngiltere'nin önde insan hakları avukatlarından olan Cherie Blair'in, Euan Uglow'a "Striding Nude, Blue Dress" tablosu için bir yıldan fazla süre nü modellik yaptığı belirtildi. 

Gazete, profesyonel iş hayatında Cherie Booth olarak bilinen Blair'in, bir saat modellik için 7.4 Euro aldığını yazdı. 

Gazeteye konuşan Uglow'un yakın arkadaşı Will Darby, Blair'in tablo tamamlanmadan ayrıldığını ve bu yüzden Uglow'un farklı bir modelle tablonun ikinci versiyonunu yapmak zorunda kaldığını belirtti. 

Darby, "Uglow çalışmasından memnun kalmamıştı. Çünkü bitirilmemiş bir tabloydu. Biz tamamlanan ikinci versiyonunu 1983'te sergiledik. Ancak Uglow daha sonra bir daha bunu sergilemek istemedi" dedi. 

Darby ayrıca, "Uglow Blair ailesinin dostuydu. Bu yüzden Cherie Blair'in kamu hayatına atılmasından sonra bunu bir daha teşhir etmek istemedi" dedi. 

Gazete, tablonun Uglow'un öldüğü 2000 yılına kadar Londra'daki Browse and Darby galerisinde tutulduğunu, şu an ise Marlborough Güzel Sanatlar Vakfı'nda bulunduğunu yazdı. 

Bu arada The Times, Tony Blair'in Downing Street'teki Başbakanlık Ofisi'nden konuya ilişkin açıklama talebinin geri çevrildiğini belirtti.







iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 15:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?