28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

Çırak'ın tatlı maaşı sona erdi

ABD'li emlak kralı Donald Trump'ın dünyaya tanıttığı "The Apprentice" adlı programdan uyarlanan "Çırak"ta birinci olan Ahmet Işık, ayda 15 bin YTL maaşla bir yıl boyunca Anadolu Grubu'nda çalışma hakkı kazanmıştı. Yarışmada üniversiteli rakiplerini ardında bırakan ve birinciliği kimseye kaptırmayan ticaret lisesi mezunu Ahmet Işık'ın Anadolu Grubu'ndaki çalışma hayatını sürdürürken maaşı artık 15 bin YTL değil.

Anadolu Grubu'nun Çelik Motor şirketinde operasyon kiralama şefi olarak görev yapmaya başlayan Ahmet Işık'tan memnun olduklarını söyleyen Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan Referans Gazetesi'ne verdiği röportajda, "Ahmet'e 12 ay boyunca 15 bin YTL garanti ücreti verdik. Bunun bir kısmı maaş, aradaki farkı da prim diye ödedik. Bir yıl sonunda prim kalktı ve gerçek hayatla karşı karşıya kaldı. Şimdi pozisyonunun gerektirdiği maaşı alıyor" dedi.

Tuncay Özilhan, yarışmada yer alan üç kişiyi daha bünyelerine kattıklarını söylerken, "Ahmet üniversiteyi kazandı ve lisan eğitimini sürdürüyor. Gelecekte bize çok faydalı olacak" dedi.

5 yıldır birlikte olduğu ancak işssiz olduğu için evlenemediği Şebnem Akçınar'la, yarışmadan sonra evlenen Işık'ın nikah şahidi de patronu Tuncay Özilhan'dı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 05:26:51
Güncelleme :15 Kasım 2006 Çarşamba 06:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?