16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Dev şirkette aşk

Amerika’da dünyanın en büyük perakende mağazalar zinciri Wal-Mart’ta ortaya çıkan ve pembe dizileri aratmayan "üst-düzeyli" aşk skandalı, ülkede en çok konuşulan konu halini aldı. Kovulan üst düzey yönetici Julie Roehm Wal-Mart’ı dava etti.

SKANDAL, ünlü mağazalar zinciri Wal-Mart’ın önde gelen yöneticilerinden Sean Womack’ın eşi Shelley Womack’ın kocasının "gizli" bir e-mail adresini ortaya çıkarmasıyla başladı. Bayan Womack, gizli adreste kocası ile amiri olan Wal-Mart Pazarlama Yöneticisi Julie Roehm arasındaki romantik yazışmaları gördü. Evli Julie Roehm, yolladığı bir mesajında "Seni arayamıyorum ve bundan nefret ediyorum. Hep ikimizi ve beni öperken yüzünü düşünüyorum" diyordu.

DELİYE DÖNEN EŞ

Deliye dönen Bayan Womack, mesajları kağıda aktararak kocasına gösterdi. Sean Womack, üstü olan Julie Roehm ile bir aşk ilişkisi yaşadığını kabul etti ve bunu tüm detaylarıyla karısına anlattı. Yasak aşk, Wal-Mart yönetimine yansıdı ve kadın yönetici, işten kovuldu.

KARŞI DAVA AÇILDI

İşten atılan Roehm de kıdem tazminatı alamadığı ve bazı özel eşyalarının kendisine verilmediği için dava açtı. Bu hafta ise Wal-Mart, reklam ajansı seçiminde "kayırmacılık" yaptığı ve bir ast konumundaki Sean Womack ile romantik ilişki yaşadığı iddialarıyla Julie Roehm’e karşı dava açtı.

TAZMİNATI ÖDEMEYİZ

Wal-Mart’ın ihanete uğrayan Bayan Womack’a baskı yaparak Julie Roehm’in kocasına yazdığı e-mail mesajlarını aldığı belirtiliyor. Roehm’e göre Wal-Mart, Shelley Womack’ı "e-posta mesajlarını vermezsen kocanın 200 bin dolarlık kıdem tazminatını ödemeyiz" diye tehdit etti. Wal-Mart sözcüsü ise"Kimseyi tehdit etmedik" demekle yetindi.

AŞK İLİŞKİSİ YOK

Julie Roehm, Sean Womack ile aşk ilişkisi yaşamadığını da iddia ediyor. Roehm, "Çok iyi bir arkadaşım. Bu çağda bile, bir erkek ile bir kadının iyi arkadaş olacaklarını düşünmek zor olabiliyor" dedi. Roehm’in avukatları, Wal-Mart’ın açtığı davayı "çamur atma taktiği" olarak nitelediler. Kocası Michael ise Julie Roehm’den boşanmayacağını açıkladı.

Bazı çalışma arkadaşları ise, Sean ile Julie’yi Arkansas’ın Fayetville kentindeki bir barda "çok içli dışlı bir vaziyette" gördüklerini kaydettiler.

Kasım CİNDEMİR/hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 15:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?