16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Doğallıktan yanayım

Sunucu ve oyuncu Ebru Akel, şimdilerde Davut Güloğlu ile başrolü paylaştığı "Tatlı İntikam" dizisiyle adından söz ettiriyor.

Kariyerini ve güzellik sırlarını Formsante dergisine anlatan Akel, "Doğallıktan yanayım. 73'ümde kendimi Sophia Loren gibi güzel görmek isterim" diyor.

Sizi son dönemde en çok sunucu olarak gördük. Oyunculuğa ara mı vermiştiniz?

- Oyunculuğa ara vermedim, sadece doğru projeyi bekledim. İnsanın kendisini geliştirmek için de zamana ihtiyacı oluyor. Acelem yok. Ama ikisini bir arada sürdürmek gibi bir düşüncem de yok. Sunuculuk yaparken oyunculuğu düşünmüyorum.

n Halkın Yıldızları yarışmasından söz edelim biraz...

- Yarışma ekim ayının 10’una kadar sürecek. Gerçekten çok güzel tepkiler aldık, çok farklı olduğuna inanıyorum her şeyiyle. Ben farklı işlerin insanıyım biraz. Bu tamamen kişisel bir şey... Farklı olmak iddiasıyla yaptığım bir şey değil, tamamen kendimim. Ama bütün bunları yaparken de olduğum yerde durmuyorum. Her an kendimi geliştirmek için çabalıyorum.

n Yıllardır hiç değişmemiş gibisiniz. Bunun ne kadarı genetik, ne kadarı özel bir çaba sonucu?

- Allah beni böyle yaratmış. Sadelik güzeldir. Kendi doğallığımı bozmadan adım atma taraftarıyım... Kendimle çok uğraşmam, o andaki ruh halim neyse tamamen oyum. Ama tabii ki, her iş için bir konsept belirliyoruz. Oyunculukta büründüğüm iş gibi, duygularını satışa çıkarıyorsun.

n Hayatınızdan sporu hiç eksik etmediğinizi biliyoruz. Bir zamanlar pilatesle ilgiliydiniz. Şu anda hangi sporları yapıyorsunuz?

- Özel bir hocayla çalışıyorum ağırlıklı olarak, kondisyon ve kardiyo egzersizleri için. Pilates de yapıyorum, yürüyorum. Haftada iki-üç gün spor yapmaya çalışıyorum. Ben kendime ne kadar saygı gösterirsem, seyirci de beni o kadar iyi görmüş olacak.

n Kişisel bakım adına neler yaptırıyorsunuz? 

- Mutlaka cilt bakımı yaptırıyorum. Düzenli besleniyorum. Diyetisyen Banu Kazanç’tan sağlıklı beslenmeyle ilgili tavsiyeler alıyor, onun takvimini uyguluyorum. Böylece dengeli ve sağlıklı besleniyorum.

n Hemen her kadının kendisiyle ilgili takıntıları vardır. Sizin vücudunuzda üzerinde fazlasıyla durduğunuz bir bölge var mı? Varsa onu gizlemek ve yok etmek için neler yapıyorsunuz?

- Allah’a şükür gizlediğim, beğenmediğim bir yerim yok. Yalnız 54 kiloyum ama nedense dans ettiğim zamanlardaki gibi 52 kilo olmak istiyorum.

n Estetiğe bakışınız nasıl? Küçük de olsa ihtiyaç duyduğunuz zamanlar oldu mu?

- Hiç estetik operasyon geçirmedim. Doğallıktan yana tavrımı söyledim. Ama ihtiyaç olduğunu hissettiğimde neler yaptırabileceğimi de incelerim. 73 yaşında Sophia Loren gibi güzel görmek isterim kendimi.

n Bize güzellik ve bakım tüyolarınızdan birini verir misiniz?

- Mutlaka kirpiklerimi kıvırıyorum. Makyaj yapmasam da yüzüme ifade veriyor. Bir de ışıltılı fondötenim var, kaş altıma ve yanaklarıma sürüyorum...

Vecihe Aslan Sözeri/Kelebek
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 08:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?