28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

e-bay'de sahte Dünya Kupası biletleri satıldı

Dünya çapında tanınan internet satış sitesi e-bay'da açık artırmayla Dünya Futbol Şampiyonası için hayali biletlerinin satıldığı bildirildi.
Alman ''Bild am Sonntag'' gazetesi, kimliği belirsiz kişilerin, Dünya Futbol Şampiyonası için bilet arayan bazı kişilerden binlerce avro aldıklarını yazdı.
Dolandırıcılığı yapan kişilerin, Coca Cola şirketinin düzenlediği bir yarışmada bilet kazandıklarını ve bunları satmak istediklerini bildirdikleri ifade edildi.
Sözde biletler için e-bay'da açık artırmayla para toplayan kişilerin dolandırıcılık yaptıklarının, biletleri satın alan kişilere yarışmayı kazandıkları yönünde sahte mektuplar göndermeleri ve bu kişilerin söz konusu mektuplarla Coca Cola şirketinden bilet istemeleri üzerine ortaya çıktığı kaydedildi.
Coca Cola şirketinin bir sözcüsü, kendileri tarafından düzenlenen yarışmaları kazananlara 12 bin bilet dağıttıklarını, sahte mektupların çoğunda imza bulunmadığını ve ''Coca Cola AG'' adında mevcut olmayan sahte logoların yer aldığını belirtti.
e-bay'in, 15 kadar dolandırıcılık olayının ortaya çıkması üzerine güvenlik standartlarını artırdığı kaydedildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 17:08:53
Güncelleme :23 Nisan 2006 Pazar 17:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?