19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

El ele aşk tazelediler

1960'ta film çekiminde tanışan yönetmen Memduh Ün ve oyuncu Fatma Girik, İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde kol kola görüntülendi

Yeşilçam'ın emektar yönetmenlerinden Memduh Ün, Fatma Girik'le uzun bir aradan sonra ilk kez birlikte görüntülendi. Cuma günü İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde baş başa yemek yiyen ikili, çıkışta da el ele yürüyerek evlerinin yolunu tuttu. Memduh Ün ve Fatma Girik 1960'ta "Ölüm Peşimizde" adlı sinema filminin çekimleri sırasında tanışarak birbirlerine âşık olmuştu.

2005'TE JÜBİLE YAPTI
Kaburgalarının kırılması üzerine "Sinema Bir Mucizedir" adlı filmi çekerken rahatsızlanarak iki ameliyat geçiren ve 2005'te jübilesini yapan Memduh Ün, son filminde de yine hayat arkadaşı Fatma Girik'i kamera karşısına geçirmişti. Uzun süredir sinemadan uzak kalarak dinlenmeye çekilen Ün'ün yaşadığı böbrek rahatsızlığının üstesinden geldiği gözlendi.

Bugüne kadar 100 film çeken ve 60 filmde de senaristlik yapan Memduh Ün, Fatma Girik'le hem hayat hem kariyer yolculuğuna birlikte çıktı. 1940'ta profesyonel futbol oynayan, 1943'te tıp fakültesini yarım bırakan Memduh Ün, daha sonra gönlünü kaptırdığı sinemadan 2005 yılına kadar kopmadı.

Mustafa Deryahan - Sabah
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 21:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?