30
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Erkek hegemonyasını kırdı

"Sus lan sus ki bu rapler tutsun buz. Dur lan bok gibi raplerin ağzına kustum lan. Durdurabilirsen burada bu kız. Bak bu dil bi helikopter gibi adı üsküdarlı adı ayben dur sus lan." Bu bol argolu sözleri yazan kızı, ilk önce ağabeyi Ceza’nın kurduğu Nefret grubuyla tanıdık.

O albümde 16 yaşında şarkı söyleyen küçük kız büyüdü. Fairuz Derin Bulut, Nil Karaibrahimgil gibi isimlerle çalışmalar yaptı. Ayben şimdi kendini geliştirmiş, olgunlaşmış bir halde, bir yıldır üzerinde uğraştığı Sensin O albümüyle ortaya çıktı. Çok sinirli, bazen agresif fakat yeri geldiğinde de duygusal sözleriyle rap’teki erkek hegemonyasını yıkıyor. Karşımızda argoyu rahatça kullanan, lafını esirgemeyen genç bir kadın var.

CEM KARACA’NIN OĞLU EMRAH’LA DÜET YAPTI

Yıllarca kendini geliştiren Ayben, sözlerini kendisinin yazdığı ilk albümünde neredeyse birlikte çalışmadık insan bırakmadı. Ayben’e Pentagram’dan Tarkan Gözübüyük, Metin Türkcan, Ursula Rucker, Fairuz Derin Bulut, Mercan Dede, Killa Hakan, Fuat, ağabeyi Ceza ve Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca destek veriyor. Emrah Karaca’nın düet yaptığı şarkı albümün tek tekrar yorumlanmış olan Cem Karaca’ya ait Raptiye Rap Rap parçası.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 08:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?