27
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Erol Köse'ye taciz davası

Müzik yapımcısı Erol Köse hakkında, şarkıcı Burçin Coşkun'a “telefon mesajlarıyla cinsel taciz” iddiasına ilişkin dava açıldı.

Bağcılar Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, müzik yapımcısı ve prodüktör Köse'nin işi gereği bir süre birlikte çalıştığı Coşkun'a gönderdiği ifade edilen telefon mesajlarına yer veriliyor.

Erol Köse'nin savunmasında, söz konusu mesajları Burçin Coşkun'un mesajlarına tepki olarak yazdığını, “asıl kendisinin Coşkun tarafından atılan mesajlarla mağdur olduğunu” ifade ettiği kaydedilen iddianamede, Köse'nin, kendisine atılan mesajların içeriği hakkında GSM şirketine yazı yazılmasını istediği belirtiliyor.

İlgili şirketle yapılan yazışmaya verilen cevapta, “kısa mesaj (SMS) içeriklerine ilişkin kayıt tutulmadığının” belirtildiği dile getirilen iddianamede, Köse'nin TCK'nın 105/1. ve 43. maddeleri gereğince, cinsel taciz suçlamasına ilişkin cezalandırılması isteniyor.

TCK'nın 105/1. maddesi, “Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında mağdurun şikayeti üzerine 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına veya adli para cezasına hükmolunur” hükmünü içeriyor.

TAZMİNAT DAVASI

Burçin Coşkun'un avukatı Buket Yıldırım aracılığıyla Bağcılar 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığı tazminat davasının dilekçesinde de Erol Köse'nin aynı zamanda Coşkun'un prodüktörü olduğu, cep telefonuna “cinsel taciz”, “onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek” nitelikte ifadeler yer alan mesajlar gönderdiği savunuluyor. Dilekçede, şu ifadelere yer veriliyor:

“Çok küçük yaşta, hayat tecrübeleri yeterince gelişmemiş olduğu bir dönemde imzaladığı ve içeriği hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığı sözleşmeler nedeniyle kendisini davalıya borçlu hisseden ve davalının müzik piyasasındaki güç ve etkinliğinden korkan müvekkilem, uzunca bir süre bu saldırılara boyun eğmek zorunda kalmıştır.

Keza davalı da 'Uzanlar'la arasındaki sürtüşmeden kurtulduğu'ndan, 'Uzanlar'ı bile yıldırdığı'ndan bahisle müvekkilemi tehdit ederek, yapmış olduğu hukuk ve insanlık dışı davranışlara katlanmaya zorlamıştır.

Müvekkilem, davalının Uzanlar'la arasındaki sürtüşmeyi bilmektedir. Bu olayda davalı vurulmuştur. Ancak davalı bu vurulma olayının 'kendisi tarafından organize edildiğini' söylemek suretiyle, silahlı kişilerle ilişkiler içinde olduğunu ima etmiştir.”

Dilekçede, Erol Köse'den 50 bin YTL manevi tazminat talep ediliyor.
A.A
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 18:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?