22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Fazıııl... Endişelenmeee...

“Azınlık durumuna düştük. Türkiye'den gitmek istiyorum” diyen piyanist Fazıl Say'a bir tepki de şarkıcı Müslüm Gürses'ten geldi. Say'a endişelenme tavsiyesinde bulunan ünlü şarkıcı, “Memleket yerli yerinde duruyor' dedi.
Şarkıcı Müslüm Gürses, piyanist Fazıl Say'ın 'Türkiye'den gitmek istiyorum' sözlerine 'Endişelenmesine gerek yok. Memleket yerli yerinde duruyor' yorumunu getirdi. Eşi Muhterem Nur ile tatil için gittikleri Zürih'ten İstanbul'a dönen Müslüm Gürses, Atatürk Havalimanı'nda Fazıl Say'ın tartışmalı sözlerini değerlendirdi. Gürses, 'Memleketimiz yerli yerinde duruyor. Cennet vatanımız. Hiçbir şey olmaz. Atatürk'ü seviyoruz. İzindeyiz. Endişe edilecek bir şey yok. Her şey güzel. Fazıl Say rahat olsun. Hiç yanlış duygulara kapılmasına gerek yok' diye konuştu.

ÇELİK'TEN TAZMİNAT DAVASI

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırılmasına yönelik girişim olduğunu öne süren piyanist Fazıl Say'a 5 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Bakan Çelik, "Son derece mesnetsiz ve afaki" sözleriyle tanımladığı iddialarıyla Say'ın eğitim dünyasından ne kadar kopuk ve uzak olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Fazıl Say, 'Türkiye'yi terkedebilirim' sözlerine gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak müzik ve resim derslerinin kaldırılmak istendiğini ileri sürmüştü. Say, yazılı açıklamasında "Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceki yıl okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırılması girişiminde bulundu. Başka bir olumsuz örnek ise Türkiye'nin bugün on bin müzik öğretmeni açığı bulunduğu halde, lisans öğrenimini tamamlayan genç müzikçilerimizin öğretmen olmasını önlemek için engeller icat edilmesidir. Bunlar, basının ve halkın gözünden kaçmış olabilir ama, benim gözümden kaçmadı" demişti.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 06:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?