19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Festivaldeki komik Brad Pitt

Toronto Festivali'ne katılan Brad Pitt, basın toplantısında mimikleriyle herkesi şaşırttı. Alejandro Gonzales Inarritu'nun Babel adlı filminde Cate Blanchett ve Gael Garcia Bernal ile başrol paylaşan Pitt, filmin festivaldeki basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yakışıklı aktörün konuşurken yaptığı jest ve mimikler izleyenleri hem şaşırttı hem de güldürdü.

3 TÜRK FİLMİ DE FESTİVALDE

31'inci Uluslararası Toronto Film Festivali, başladı. Festivalde Türk sineması Reha Erdem'in Beş Vakit, Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'da FIPRESCI Ödülü alan İklimler ve Özer Kızıltan'ın Takva adlı filmleriyle temsil ediliyor. Brad Pitt, Russell Crowe ve Cate Blanchett gibi Hollywood yıldızlarının renk katacağı festivalde çeşitli ülkelerden 352 film yer alıyor. Festival 16 Eylül'de sona erecek.


Paramparça Aşklar ve Köpekler ile 21 Gram gibi filmleriyle tanınan Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzales Inarritu'nun yeni filmi Babel (Babil) festivalin iddialı yapımlarından. Kadrosunda Brad Pitt, Gael Garcia Bernal ve Cate Blanchett'in yer aldığı film, hayatları sürpriz şekilde birbiriyle kesişen inanların öyküsünü anlatıyor.

İlk kez Toronto'da seyirci karşısına çıkacak olan A Good Year'ın yönetmen koltuğunda Ridley Scott oturuyor. Filmin başrollerinden birinde Russell Crowe var. Film, Peter Mayle'in A Year in Provence adlı kitabının bir uyarlaması.

İDDİALI BELGESELLER

Petra Epperlein ve Michael Tucker'ın yönettiği The Prisoner Or: How I Planned To Kill Tony Blair adlı belgesel ilk kez festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

Dixie Chicks, Kurt Cobain ve John Lennon'ı konu alan belgeseller de festival kapsamında gösterilecek.

Bu yıl Cannes Film Festivali'nde ödül alan, İrlanda yapımı drama The Wind that Shakes the Barley de programda yer alan filmlerden.

Reha Erdem'in Uluslararası İstanbul Film Festival'inin programında da yer alan Beş Vakit adlı filmi Toronto'da Times and Winds adıyla gösterilecek. 

Nuri Bilge Ceylan'ın İklimler adlı filmi de festivalde gösterilecek.

Festivalde yüzden fazla filmin galası da yapılacak. Kenneth Branagh'ın oynadığı The Magic Flute ve Sean Penn´i kadrosunda bulunduran All the King's Men bunlardan iki tanesi.

61 ÜLKEDEN 352 FİLM

31. Uluslararası Toronto Film Festivali'nde aralarında Portekiz, Güney Kore, Türkiye ve Suriye´nin de bulunduğu 61 ülkeden 352 film seyirciyle buluşacak.

Festivalin yöneticilerinden Piers Handling, dünyanın her bölgesini kapsayan geniş çapta bir festival düzenlediklerini söyledi.

Festivalin yardımcı yönetmeni Noah Cowan "Oscar ve Altın Küre ödüllerinde büyük etkimiz var. Bu yüzden festivalde yer almak önemli" diye konuştu.

31.Uluslararası Toronto Film Festivali, Amazing Grace adlı filminle kapanacak. Michael Apted'ın yönettiği film, 18'inci yüzyılda Britanya Krallığı'nda köleliğin kaldırılması için mücadele eden William Wilberforce'un öyküsünü anlatıyor.




aa
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 15:35:51
Güncelleme :11 Eylül 2006 Pazartesi 15:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?