19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Gamze'nin görüntüleri

Manken ve oyuncu Gamze Özçelik ile olan ilişkisini cep telefonuyla kaydettiği ileri sürülen eski sevgilisi Gökhan Demirkol ile bu görüntüleri internet üzerinden dağıttıkları iddia edilen 12 sanığın “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan yargılandığı davaya devam edildi. Görüntülerin cep telefonu ve internet yoluyla dağıtıldığının anlaşıldığı ifade edilen raporda, görüntünün internette paylaşım programı, chat ortamı, form siteleri ve mail yoluyla yayıldığının tespit edildiği bildirildi.

Manken ve oyuncu Gamze Özçelik ile olan ilişkisini cep telefonuyla kaydettiği ileri sürülen eski sevgilisi Gökhan Demirkol ile bu görüntüleri internet üzerinden dağıttıkları iddia edilen 12 sanığın “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan yargılanmasına devam edildi.

Bir bilgisayar mühendisi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Gökhan Demirkol'un bilgisayarında, olaya konu Gamze Özçelik'le ilgili görüntülerin yanı sıra birkaç görüntüye daha rastlandığı belirtildi.

Görüntülerin cep telefonu ve internet yoluyla dağıtıldığının anlaşıldığı ifade edilen raporda, görüntünün internette paylaşım programı, chat ortamı, form siteleri ve mail yoluyla yayıldığının tespit edildiği bildirildi.

Raporda, sanıklardan Şeref Akgül ve Salih Yıldırım'ın da görüntülerin yayılmasını hızlandırdıkları ifade edildi.

Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan katılan olmadı.

Hakimin, bilirkişi raporunun dava dosyasına konulduğunu söylemesinden sonra söz alan taraf avukatları, söz konusu raporu incelemek için süre istediler.

Sanıklardan Şeref Akgül'ün avukatı Volkan Dülger ise raporun hatalı olduğunu öne sürerek, ek rapor alınmasını talep etti.

Dülger'in bu talebinin diğer avukatların rapor hakkında beyanlarının alınmasından sonra değerlendirilmesini kararlaştıran hakim, duruşmayı erteledi.

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Alpsan tarafından hazırlanan iddianamede, Gökhan Demirkol'un, Gamze Özçelik ile olan ilişkisini görüntülediği ve bu görüntülerin 2005 yılı Ağustos ayında dolaşıma verildiği belirtiliyor.

İddianamede, özel kalması gereken bu görüntülerin, Demirkol ile başlayan zincirde tüm şüpheliler tarafından internet ortamında yayınlanmak suretiyle ifşa edildiği ileri sürülüyor.

İddianamede, Gökhan Demirkol ile diğer 12 sanığın, “yayın yoluyla kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan 1.5 ile 4.5'ar yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.



aa
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 18:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayten balıkçı IP: 78.178.146.xxx Tarih : 23.05.2009 22:32:00

gamze  özçeliğin  bölle  birşey yapacağına  inanmıyarum  inanmamda.Çünkü  gamze  özçelik  uğur  pektası  çok  seviyor  ve  onu  kırcak  birşey  yapmaz  ikisinide  burdan  öpüyorum